fbpx

Northside Festival 2016: Bloc Party

Northside Festival 2016: Bloc Party

Vil du have indierock, men samtidigt alt muligt andet indblandet? Led ikke længere. Søndagen, festivalens sidste dag, har været den mest solrige (og vindblæste), og mange er dukket op for at se Bloc Party, der aflyste deres planlagte optræden selvsamme sted for et par år siden. For undertegnede kunne de dog næsten ligeså vel have aflyst igen…

Bloc Party hopper på scenen, og lægger ud med et nummer fra deres nyeste album ”Hymns”. Det er pissekedeligt. Med stort set hele bandet skiftet ud for nyligt kan det måske have haft en indflydelse. De tre herrer i front ser i hvert fald ikke ud til at være særligt entusiastiske, ikke engang forsanger og eneste indpisker Kele Okereke. Undtagelsen er den kvindelige trommeslager, der både spiller godt og ser ud til at, gud forbyde det, have det sjovt. Måske er det bare attituden, men frontmandens forsøg på at opildne publikum virker bare ikke. På de tekniske aspekter hjælper det heller ikke at vinden ofte forstyrrer lydbilledet, men når den ikke gør lyder det ganske godt. Med det sagt spiller bandet som de skal, så på den konto er der ikke en finger at sætte.

Anderledes spændende bliver det dog når en saxofon tages i brug i ”Mercury”, der også leger med backtrack af flere vokallinier. ”Banquet” ser band og publikum når en fælles forståelse, som varer de næste par sange – men så er det igen tilbage til kedelige sange, og endnu kedeligere sceneshow. Herfra er det kun de få hits Bloc Party dog, alt andet lige, har der får publikum op i gear. Her skal især nævnes afslutteren ”Ratchet” der bare rent ud sagt er et godt nummer. Her kan man tale om kreativitet, noget Bloc Party tilsyneladende har tabt på vejen. Alt i alt efterlades jeg med et indtryk af en middelmådig oplevelse, dog med plads til små positive afstikkere.

Sætliste:
1) – Virtue
2) – Octopus
3) – Hunting For Witches
4) – Positive Tension
5) – Mercury
6) – Song For Clay (Disappear Here)
7) – Banquet
8) – One More Chance
9) – Different Drugs
10) – The Love Within
11) – Like Eating Glass
12) – Flux
13) – Helicopter
14) – Ratchet
Kilde: www.setlist.fm

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Bloc Party
  • Karakter: Karakter: 3.5
  • Koncert dato: Søndag, 19 Juni 2016
  • Koncert sted: Green Stage, 18:30
  • By: Århus
  • Genre: Indie Rock, Rock, Alternativ

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.