fbpx

Northside Festival 2016: Deftones Fremhævet

Northside Festival 2016: Deftones

Et af festivalens hovednavne er Deftones, og samtidigt årets bedste repræsentant for metalgenren. Det giver mening at sammenligne med Faith No More der sidste år erobrede Tinderbox, da der her er tale om (endnu) en gigant indenfor den alternative metal – også bedre kendt som nu-metal i bandets yngre dage. Siden da har Deftones rykket sig ganske markant ift. deres musikalske udtryk.

En kortvarig intro skyder fornøjelserne i gang, og bandet træder uhøjtideligt på scenen. De er på, ikke mindst energiske Chino og bassisten der gladelig benytter sig af scenens gavmilde størrelse, mens guitaristen som et modspil næsten står plantet til jorden, fuldstændig introvert. Publikum er i dén grad også med på at holde en fest, så hvad holder det tilbage? 

En rodet lyd og en for lav volumen, simpelthen, hvor især vokalen drukner, eller i bedste fald svinger ganske meget, så skulle man ikke befinde sig helt foran scenen, skal man anstrenge sig for at fange lyrikken. Som den næste times tid forløber bliver lydkvaliteten desværre kun en snert bedre, og jeg ærgrer mig i samme omgang over at dette ikke foregår i mørket, for lysshowet kunne have gjort deciderede vidundere. Hele seancen virker som en dårlig genindspilning af bandets optræden på Roskilde i 2014; der kæmpes bravt, det gør der virkelig, men alas – nu for anden gang må jeg se det præcist samme scenarie udspille sig foran mig. Deftones vil så gerne, men lyden er bare ikke med dem, i hvert fald ikke hvor jeg står placeret.

Det skal naturligvis siges at det sandsynligvis ikke har været samme oplevelse for alle, for der var helt enormt god stemning kun få rækker foran mig, og publikum der jublende hoppede rundt, moshede og sang med – og det er svært ikke at føle sig underholdt når både band og publikum vil festen. Ligesom med Faith No More kan jeg ikke ærligt påstå at jeg forstår musikken; det er bare ikke min kop te. Men det er sådan set ligegyldigt, og selvom jeg har brugt meget spalteplads på at bedrøve den ærgerlige lyd, er det ligeså vigtigt at understrege at alt andet fungerede til topklasse. Selv sætlisten var enormt godt skruet sammen, hvor ”Around The Fur” var enormt velrepræsenteret, selvom det kan undre at kun ”Prayers/Triangles” fra ”Gore” sneg sig med, men skidt nu med det. Jeg mener, bare de to sidste sange, hvor Deftones trak på deres debutalbum komplet med Chino der rappede, et publikum der gik helt amok, og hvor lyden endelig var som den skulle være, er tre stjerner lige dér. Hvis det bare havde været sådan hele tiden. Hvis bare teknikken havde leget med, så havde det i særklasse været en suveræn koncert.

Sætliste:
1) – Rocket Skates
2) – My Own Summer (Shove It)
3) – Be Quiet And Drive (Far Away)
4) – Swerve City
5) – Rosemary
6) – Diamond Eyes
7) – You've Seen The Butcher
8) – Prayers/Triangles
9) – Digital Bath
10) – Knife Prty
11) – Change (In The House Of Flies)
12) – What Happened To You?
13) – Around The Fur
14) – Rickets
15) – Headup
Encore:
16) – Bored
17) – Engine No. 9
Kilde: www.setlist.fm

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Deftones
  • Karakter: Karakter: 5.0
  • Koncert dato: Fredag, 17 Juni 2016
  • Koncert sted: Green Stage, 20:15
  • By: Århus
  • Genre: Metal, Alternativ

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.