fbpx

Serpents Lair - Royal Metal Fest 2016

Billeder af mbn-foto.dk
Billeder af mbn-foto.dk

Somme tider dukker der et band op af undergrunden, der er så professionelt, at det er mere end almindeligt imponerende.

Serpents Lair er et sådant band. Black metal er stadig ikke min stærkeste side, men derfor kan jeg i al ydmyghed stadig sagtens vurdere, når et band indenfor næsten samtlige metalsubgenrer er professionelt, kreativt, alsidigt, dynamisk og i det hele taget et vellykket foretagende. Og Serpents Lair er et sådant band.

Man skal lige ud over, at vokalisten bærer maske. Jeg har besluttet mig for, at det er okay; jeg kan trods alt også godt lide både Slipknot og Gwar. Og det er musikken, der tæller, og i dette tilfælde folder den sig langsomt, omhyggeligt og omstændeligt ud til et foruroligende, altomsluttende og monstrøst idéunivers. Stemningen i bandets stille og langsomme passager er trykket, uhyggelig og depressiv. Der er ingen forløsende omstændigheder, og det skulle der så sandelig heller ikke have været.

Der er til gengæld klare tråde til doom ind imellem. Dog i en langt mindre forsonlig udgave, end hvad jeg personligt overhovedet er bekendt med. Guitarerne spiller somme tider så anti-melodiske, anti-behagelige figurer, at min forkærlighed for H.P. Lovecrafts overmenneskelige elementer lige vækkes og stimuleres en ekstra gang. Den lille ritualistiske opstilling med røgelse, levende lys og knogler på scenen medvirker hertil og giver showet præg af seance. Det hele fungerer i samspil, og det pirrer kun min lyst til at dykke længere ned i dén mørke, musikalske afgrund, de kalder black metal. Jeg er bjergtaget grænsende til en hypnose-lignende tilstand, og nej: Det skyldes faktisk ikke bajere (så’n lige på nuværende tidspunkt).

Den danske metalundergrund har det bedre end nogensinde, og Serpents Lair er et pragteksempel herpå. De skal meget gerne vokse sig til en større dansk repræsentant for genren indenfor den kommende håndfuld år, og de skal have alt tænkeligt held og lykke herfra.

 

Tak til Michael B Nielsen/mbn-foto.dk for de fantastiske billeder!

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Serpents Lair / Royal Metal Fest 2016
  • Karakter: Karakter: 5.0
  • Koncert dato: Fredag, 08 April 2016
  • Koncert sted: Atlas
  • By: Aarhus
  • Genre: Black Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.