fbpx

Finntroll, Copenhell 2014

Finntroll, Copenhell 2014

Efter den mindre end tilfredsstillende koncert med Bad Religion, havde jeg håbet på at det finske folkemetal band Finntroll kunne levere et show der var i nærheden af Korpiklaanis festudladning for et par år siden. Bandets univers drejer sig udelukkende omkring trolde - derfor er de naturligvis også udklædt med lange ører og synger på svensk (det er åbenbart mere trolde-agtigt).
For en god del år tilbage var det Finntroll med deres hit "Trollhammaren" der introducerede mig til hele genren folkemetal. Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har sat sangen på repeat derhjemme, men af en eller anden grund har jeg aldrig fået tjekket andet af deres materiale ud, og heller ikke fået set dem live. Begge ting skulle heldigvis udfolde sig på én gang.

Solen er så småt ved at gå ned over det forfaldne industriområde hvor Copenhell holder til, og den pænt store mængde af folk foran Hades ser ud til at være helt klar. 
Da Finntroll går på scenen bliver der startet helt "fantastisk" ud med at forsangerens mikrofon tilsyneladende ikke virker, for imens han synger på livet løs kan man intet høre. Heldigvis er det hurtigt løst, men ligesom tidligere er blæsten super nedtur, og det er derfor lidt tilfældigt hvor god lyden er. Nogle gange er den rigtig god og helt klar - andre gange lyder det af helvedes til

Det er et meget erfarent band på scenen, og derfor undres man over at selv ikke den lille forsanger fyrer den mere af. Han gør trods alt lidt ud af showet, mens de andre er helt tilbøjelige til blot at headbange for sig selv. Jeg forstår heller ikke helt hvorfor den ene guitarist har en høj hat på, hvis idéen er at de skal efterligne trolde? I hvert fald ville noget mere vildskab og løssluppenhed have klædt bandet (bare se videoen til "Trollhammaren" - ser det ikke festligt ud?).

Publikum er forholdsvist aktive, og der er flere gange crowdsurfere at se. Det er også ret fedt at stå inde i midten imellem glade og smilende folk i alle aldre.
Højdepunktet er ubetinget, og ikke overraskende, den sidste sang "Trollhammaren". For mig er der personligt noget helt specielt ved at opleve den ene sang. Selvom koncerten aldrig rigtig letter, og lyden til tider halter, så er publikum nok til at gøre det til en god oplevelse. 
4/6 stjerner.

Sætliste:
1) - Blodsvept
2) - Solsagan
3) - Mordminnen
4) - Under Bergets Rot
5) - Skogsdotter
6) - Häxbrygd
7) - Nattfödd
8) - Jaktens Tid
9) - Trollhammaren
Kilde: www.setlist.fm

 

Find flere koncertanmeldelser fra Copenhell 2014 på vores oversigtsside her.

 

 • Within Temptation_9
 • Forfatter: Henrik Moberg Jeesen
 • Within Temptation_5
 • Forfatter: Henrik Moberg Jeesen
 • Clutch_3
 • Forfatter: Thomas Schlein

Se flere billeder fra Copenhell her!

Yderligere information

 • Band/Kunstner/Tour: Finntroll
 • Karakter: Karakter: 4.0
 • Koncert dato: Torsdag, 12 Juni 2014
 • Koncert sted: Hades, Copenhell
 • By: København
 • Genre: Folk Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.