fbpx

Arch Enemy, Copenhell 2014

Arch Enemy, Copenhell 2014

Jeg er sikker på at det ikke kun er mig der har spekuleret på hvordan Arch Enemys nye forsanger, Alissa White-Gluz (tidl. frontsanger i The Agonist) ville klare sig. Det er trods alt kun 3 måneder siden Angela Gossow trak sig og i stedet blev bandets business manager, så det er ganske kort tid Alissa har haft til at komme ordentligt ind i den nye rutine.
Og lad mig sige det som jeg føler det; jeg savner Gossow. Alissa er god - rigtig god, faktisk - men hun har bare ikke den samme kraft og, reelt set, mandige udstråling. Hun har så en anden, en mere feminin og energisk én, som også holder. Jeg er ganske sikker på at hun nok skal vinde flere fans over med noget mere erfaring fra Arch Enemys mange fremtidige koncerter, men denne dag bliver det altså ikke for undertegnede.

Rigtig mange har til gengæld fundet frem til Hades, sandsynligvis for at tjekke det nye ansigt ud. 
Desværre bliver vi igennem stort set hele koncerten serveret med en alt for lav volumen, og en decideret dårlig lyd hvor både guitarer og trommer falder fuldstændig igennem, eller flyver væk pga. den stride vind. Hvis det så bare var en anelse højere... 
Jeg forsøgte igennem koncerten at stille mig forskellige steder, så jeg nåede at opleve noget af showet fra både venstre og højre side af pladsen, inde fra midten og til slut tæt på bakkens skråning - intet sted blev det rigtig godt, men lyden blev gradvist bedre jo tættere man kom på scenekanten. Det er uholdbart at det skal være så skidt, og det ender desværre sådan for langt de fleste koncerter på både Hades og Helviti i år - og så er det tilmed slemmere end sidste år.

Sætlisten holder dog vand, selvom jeg savnede bare én sang fra "Rise Of The Tyrant" - hvorfor ikke inkludere "Blood On Your Hands"?
Overordnet kan man selvfølgelig ikke klandre bandet for at forsøge at få lidt af det hele med. Nej, det store kritikpunkt må være den korte spilletid. Hvorfor får et så stort navn kun 45 minutter til rådighed? Iron Maiden går alligevel først på kl. 21:30, og næste band på Hades er først kl. 23 - medmindre bandet specifikt har bedt om kun 45 minutter, så er der noget som ikke hænger sammen.

Arch Enemy selv spiller så godt som de plejer, og når man endelig kan høre guitarerne, så sidder de i skabet hver eneste gang. Derimod er det kun forsangeren som virkelig er bevægelig, og faktisk i sådan en grad at de andre medlemmer forbliver forholdsvist anonyme. Dét synes jeg ikke at have oplevet ved deres tidligere koncerter, hvor de føltes mere som en samlet enhed.
Publikum er mere opservante end feststemte, men en god portion synger med, løfter hænderne i vejret og lignende. Jeg kan dog ikke undgå at blive en smule skuffet, da mine tidligere koncerter med Arch Enemy har været så meget bedre end denne.

Det er stadig et udmærket show, og Alissa forsøger virkelig at få os med, men det bliver aldrig så godt som jeg havde håbet, og som jeg ved Arch Enemy kan være. Kom gerne tilbage om et års tid, for så bør den være der.
3½/6 stjerner.

Sætliste:
1) - Yesterday Is Dead And Gone
2) - War Eternal
3) - Ravenous
4) - My Apocalypse
5) - As The Pages Burn
6) - Dead Eyes See No Future
7) - We Will Rise
8) - Nemesis
9) - Fields Of Desolation
Kilde: www.setlist.fm

 

Find flere koncertanmeldelser fra Copenhell 2014 på vores oversigtsside her.

 

 • Monster Magnet_6
 • Forfatter: Henrik Moberg Jeesen
 • Helhorse_6
 • Forfatter: Henrik Moberg Jeesen
 • Monster Magnet_2
 • Forfatter: Thomas Schlein

Se flere billeder fra Copenhell her!

Yderligere information

 • Band/Kunstner/Tour: Arch Enemy
 • Karakter: Karakter: 3.5
 • Koncert dato: Onsdag, 11 Juni 2014
 • Koncert sted: Hades, Copenhell
 • By: København
 • Genre: Death Metal, Melodic, Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.