fbpx

Nordic Noise Festival 2014 (lørdag)

Nordic Noise Festival 2014 (lørdag)

Festivalens anden dag fortsætter i stort set samme tråd som den første; vi har de 2 gratis udendørs koncerter (hvor det store regnskyl heldigvis udebliver), hvorefter folk enten bliver siddende, besøger rygerterassen eller ser en masse musik i form af aftenens 6 resterende bands. I dag bliver scenen i den store sal også taget i brug.

Som aftenen skrider frem ryger tidsplanen mere og mere ud af vinduet, men der er ingen der virkelig bekymrer sig om det - der er jo så hyggeligt i Byhaven!

Den største ændring er publikummet. Fredag havde en god blanding af unge og midaldrende, hvor det nu næsten udelukkende er +40 mænd der bemærkes. Det kan eksemplificeres nærmere i 2 uafhængigt af hinanden situationer jeg oplevede i løbet af den første time.

1) Jeg sidder og snakker med den udsendte "fjende" fra Rockfreaks, hvortil, ja du gættede det, et styks midaldrende, og tydeligvis lettere beruset, mandfolk visiterer os og forsøger at få svar på hvem af os der er konen i forholdet.

Hvor tit er det lige du kommer udenfor dit hjem og dit arbejde, makker? 1 gang om året siger du? Javel.

2) Et par ældre kvinder har sat sig på trappen op til rygerterassen og spærrer effektivt al fremgang. En sikkerhedsvagt er hurtigt på pletten og beder dem om at fjerne sig, hvortil de beklager sig over manglende siddefaciliteter. 

... Manglende stole, siger du? Har du set dem i Byhaven? Ellers er der nogle siddepladser indenfor i Pum... Nej stop! Det her er en ROCK festival, ikke Grøn Koncert, vel?
Nok om det.

 

Lørdagens kunstnere byder f.eks. på Electric Guitars, der oser af teknisk dygtighed. Sangene er bygget op omkring guitarerne, så det gør musikken en anelse kedelig i længden.

L.A. Collection, der ellers havde annonceret at de ville trække sig tilbage, blev i stedet genfødt som Lucer. De spillede også til sidste års festival, og hvorfor man vil nøjes med en kopi af en kopi (tænk AC/DC - derefter Airbourne - derefter Lucer), når der er så meget andet rock derude, undslipper min forstand.

FATE, aftenens næstsidste band, spiller noget ganske udmærket AOR (album-oriented rock), som er fint indenfor genren, men føles som et unødvendigt levn fra fortiden. Koncerten i sig selv er ok, men kun de forreste rækker er med. Lyden skal også finjusteres en del. I det mindste hygger de sig.

Lørdagens musikalske afslutning byder på svenskerne i Freak Kitchen, der får deres planlagte spilletid på 1 time og 15 minutter skåret ned til ca. 45 minutter, men de går også først på lidt over 1, og på det tidspunkt er salen ligegodt kvart fyldt. Freak Kitchen anerkender dog hurtigt situationen og giver den god gas. Der er en knap så fantastisk lyd, men energien fra de 3 herrer på scenen er smittende. Det er samtidigt en mærkværdig optræden. Mærkværdig i den forstand, at bassisten (der ellers ikke er primær sanger), synger langt federe end guitaristen/vokalisten.

Mærkværdigt at en gæstesanger, der udstråler usikkerhed, er med på et enkelt nummer. Det er samtidigt også som om at bandet ikke tager det hele så seriøst, og det er egentlig ret fedt - de har det virkelig sjovt. Freak Kitchen fortjener bedre, men det er alligevel en helt passende afslutning.

Klokken er nu over 2 om natten. De fleste er gået, andre er så småt på vej mod Zeppelin Bar. Jeg tror, baseret på besøgstallet, helt klart det er muligt at vi ser Nordic Noise igen til næste år.

 

På den musikalske side... Det er en kombination af nyt og gammelt, innovativt og uoriginalt, der støder sammen. Jeg forstår at der selvfølgelig skal være nogle store rocknavne til at tiltrække publikum, men fredagen var (på trods af et sådant "hovednavn"), reelt set den mest interessante dag. Ud af de 6 optrædende bands vil jeg mene at minimum 4 af dem har noget at byde på - de har en potentiel fremtid foran sig. Omvendt stod det til lørdag, hvor over halvdelen af de 8 bands for mig at se var navlepilleri og rent nostalgitrip.

 

På falderebet:

Er festivalen specielt Nordisk anlagt? Der må jeg sige nej, i hvert fald i forhold til musikken.

Er det et problem? Nej, ikke det nærmeste. Nordic Noise gør meget rigtigt, men intet usædvanligt, og er som sådan uden nogen dikkedarer.

Det skal også understreges at jeg virkelig påskønner at der eksisterer en festival i København dedikeret til rock! I fremtiden kan festivalen enten fortsætte som nu, hvor nye og gamle (ligegyldige) bands blandes side om side, eller de kan lægge kursen om således at de "nye" får mere plads - dét ville være den spændende vej at gå. Ville det være den økonomisk smarteste vej? Det er straks mere tvivlsomt.

 

Læs også om artiklen for fredag.

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.