fbpx

Neil Daniels - Killers – The Origins of Iron Maiden

Neil Daniels - Killers – The Origins of Iron Maiden

Den engelske forfatter Neil Daniels har specialiseret sig i bøger om kunstnere inden for Rock og Metal, hvilket har resulteret i udgivelser om bl.a. UFO, Judas Priest og ZZ Top. Han har tidligere skrevet en biografi om Iron Maiden, men hvor denne omhandlede hele bandets foreløbige karriere, fokuserer denne nye bog på den første tid – fra bandets start i 1975 til 1983, hvor bandets 4. album, ”Piece of Mind” så dagens lys.

Det er interessant at følge udviklingen og de mange forskellige aspekter, der skulle håndteres for at skabe sig et navn og slå igennem i tiden før internettet. Det som især falder mig i øjnene er det enorme antal ændringer i besætningen i løbet af bandets 3-4 første leveår; jeg sidder tilbage med fornemmelsen af, at stort set alle musikere i England på et tidspunkt har været med i Iron Maiden. Jeg er samtidig meget imponeret over vedholdenheden hos bandchef Steve Harris, som med jernvilje holder styr på tropperne – her tegnes et billede af en mand med en vision og en tyrkertro på den.

Daniels fortæller levende, men han overdriver detaljerne; hans konstante fokus på om mere eller mindre ligegyldige koncerter på pubber og klubber i London fandt sted den ene eller anden dag er i min verden fuldkommen ligegyldig, men det er måske den eneste måde at skille sig ud fra mængden af Iron Maiden biografier? Uanset hvad, er det småirriterende, men måske er jeg bare ikke nørdet nok til at værdsætte det.

Ekstramaterialet følger trop med lister over udgivelser og turnéer med alle enkeltkoncerter, det samme gør de opfattelser og oplevelser af bandet, som forskellige folk med tilknytning til musikverdenen fortæller – det er ligegyldig fyld.

For mig er det alene selve fortællingen om Iron Maidens udvikling fra ganske almindeligt band med problemer omkring line-up og jobs, og frem til gennembrud og konsolidering, som tæller. Den del fortælles levende spændende nok til, at bogen er værd at læse, men den henvender sig mest til den nørdede del af fanskaren – vi andre vil være bedre tjent med mere bredt favnende fortællinger om Maiden.

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.