fbpx

Aalborg Metal Festival 2015 - Torsdag Fremhævet

Billeder af HEADBANGERphotography
Billeder af HEADBANGERphotography

Nu var det sgu endelig blevet tid til Aalborg Metal Festival! Festivallen har været et obligatorisk samlingssted for de fleste metal fans i Danmark siden festivallen dannelse tilbage i 2002, og folk møder stadig talstærkt op år efter år. De sidste par år har det virkelig været stærke programmer og solide bookninger af bands.
Jeg har været med de sidste tre år på Aalborg Metal Festival, og jeg synes at i år var uden tvivl var det bedste år jeg har deltaget. Stemningen var fuldstændig fantastisk, og folk var glade igennem hele arrangementet. Vi var dog så uheldige at stormen Freja ramte Aalborg og resten af Nordjylland, men heldigvis satte det ikke en dæmper på stemningen eller noget i den dur.

 

Årets program

For at snakke om hvad der var i vente da årets festival blev sparket i gang, så var programmet som altid meget blandet så der var noget for alle. Vi fik jo en kæmpe Black Metal pakke om torsdagen med bands som Vreid, Vredehammer og Keep Of Kalessin til den mere blandede pakke om fredagen. For mit vedkommende var den helt specielle pakke om lørdagen bedst, da den fantastiske Deathcrusher Tour var kommet til Danmark. En fantastisk pakke som indeholdt Carcass, Napalm Death, Obituary og Voivod. Vi havde jo også bands som Sepultura, Uncle Acid And The Deadbeats som virkelig også formåede at spille op til dans.

 

amf2015 KeepOfKalessin 

 

Torsdag

Jeg ankom på Studenterhuset efter et par øl og socialisering med masse venner og bekendte, og så bevægede jeg mig ind i salen for at se Würms Tounge. Jeg havde dog ikke hørt om bandet før, og var alligevel nysgerrig på at se, hvad de kunne levere. Jeg fandt dog ikke musikken særlig spændende, og deres forsanger havde tegnet utrolig mange spørgsmålstegn rundt om sit hoved og havde travlt med at se skræmmende ud. Det virkede dog mere komisk en det virkede skræmmende, men alligevel var det en acceptabel start på aftenen.

Noget af et genreskifte var alligevel Black Metal/Shoegaze bandet Møl. Bandet var nok alligevel dem der skilte sig mest ud fra resten af programmet om torsdagen. Det kunne høres på bandet, at det er meget inspirerede af amerikanske Deafheaven og det menes virkelig ikke på nogen dårlig måde. Med deres atmosfæriske form for Black Metal var det ret nemt at blive opslugt af stemningen i musikken. Den halve time, som Møl fik lov at spille i, var i hvert fald nok til at få denne anmelder overbevidst om, at Møl har fat i noget og at det kun kan blive godt herfra og fremover.

Efter den obligatoriske smøg og øl pause var det på tide at se norske Vredehammer. Et band, jeg aldrig havde hørt om før, fra en by som hedder Mo, som ligger omkring de 1000 kilometer nord for Oslo. Bandet lagde hårdt ud men alligevel følte jeg at der manglede et eller andet, og det allerværste var at jeg ikke helt kunne sætte min finger på hvad der var galt med deres koncert. Interessen forsvandt ret hurtigt, og Vredehammers onde musik blev blød og ufarlig meget hurtigt.

Det samme kan dog ikke siges om Vreid. Der var super meget energi og aggressionen var til stede. Bandet virkede oplagte, og publikum havde det på samme måde. Vreid leverede en god omgang fed Melodisk Black metal, og det lykkedes dem at fylde salen på en torsdag, så det er jo også bare et kæmpe plus.

Nu var det så blevet tid til aftenens headlinere Keep Of Kalessin. Jeg har dog aldrig virkelig synes at de var så super spændende, og jeg tænkte denne gang måske ville det blive anderledes i forhold til de andre gange jeg har set dem, men nej - det blev det sgu ikke. Efter at bandet havde spillet i 10 minutter følte jeg ikke længere, at jeg fik noget ud af at spilde min tid på dem igen. Keep Of Kalessin er og bliver stadig ikke min kop te, og nattelivet i Aalborg virkede mere spændende, så det var afslutningen på den første aften på dette års Aalborg Metal Festival.

Den sammenlagte karakter for torsdag bliver 3½ ud af 6 stjerner!

 

Læs også vores reportage fra Fredag og Lørdag!

  • Vreid_3
  • Forfatter: Thomas Schlein
  • Keep of Kalessin_1
  • Forfatter: Thomas Schlein
  • Vredehammer_1
  • Forfatter: Thomas Schlein

Se hele galleriet!

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.