fbpx

Yerûšelem - The Sublime

Yerûšelem - The Sublime

Hvad gør man med sine musikalske ideer, hvis man ikke kan få dem til at passe ind i de sammenhænge, man allerede indgår i? For Vindsval og W.D.Feld, som begge er kendt fra Blut Aus Nord, var svaret nemt: Vi laver da bare et nyt band. Resultatet er Yerûšelem, som titelmæssigt sætter barren højt ved at kalde deres debutalbum ”The Sublime”.

Som min knapt så prangende karakter til albummet viser, kan D’herrer Vindsval og Feld ikke leve op til oplægget – langt fra endda, og albummet er en idefattig affære. For at illustrere problemerne, kan vi tage fat i titelnummeret: Her er stemningen mørk, og nummeret domineres af en melodistump, som repeteres i et nærmest endeløst loop. Selve melodien er fin nok, men bliver hurtigt ensformig. Det samme gør de tilbagetrukne vokaler, der lidt svævende følger med musikken. Som helhed er nummeret meget monotont, og ønsket om forandring trænger sig hurtigt på.

Men den kommer bare ikke, for de andre numre er opbygget på samme måde, og med samme resultat. Eller endda værre, for flere numre i træk med samme type indhold er virkelig træls. Her hjælper det kun lidt, at man i “Sound Over Matter” og ”Textures of Silence” gyder en smule olie på vandene med instrumentale klangflader; ikke imponerende, men i det mindste er det noget andet.

Så nej, Yerûšelem er et mislykket eksperiment, og jeg håber, at ophavsmændene vender tilbage til Blut Aus Nord … og bliver der.

Tracklist:
1. THE SUBLIME
2. AUTOIMMUNITY
3. TERNAL
4. SOUND OVER MATTER
5. JOYLESS
6. TRIIIUNITY
7. BABEL
8. REVERSO
9. TEXTURES OF SILENCE
Samlet spilletid: 36:30

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Yerûšelem
  • Album titel: The Sublime
  • Karakter: Karakter: 2.0
  • Pladeselskab: Debemur Morti Productions
  • Samarbejdspartner: Debemur Morti Productions
  • Genre: Black Metal, Post

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.