fbpx

WRVTH - WRVTH

WRVTH - WRVTH

Pladeselskabet Unique Leader Records har et vist ry for at forsyne metalscenen med indspilninger i den avancerede ende af skalaen, og pladen med det lidet mundrette navn WRVTH (udtales ”wrath”), fra bandet af samme navn, er ingen undtagelse fra denne regel. Bandet stammer fra det nordlige Californien, og har tidligere udgivet en EP samt to plader under navnet (The) Wrath of Vesuvius, dog med en anden forsanger.

Stilarten er lidt speciel, i og med at den ikke er rigtig tech død, ikke er rigtig prog og ikke er rigtig deathcore, men snarere er en art crossover med elementer fra en række undergenrer. Lyt til starten af første nummer, Harrowing Winds, med den fine og melankolske intro og det storladent harmoniske omkvædsriff, og sammenlign dernæst med f.eks. starten på fjerde sang, Ongoing Dissension, som herefter fremstår som en pærevælling af dissonante løb, ultrahurtige trommer og en blanding af growl og screamo-vokal. Forskellen her er ret markant, men alligevel ikke at sammenligne med overraskelsen ved at høre intet mindre end en saxofonsolo (!) midt i Lured by Knaves, hvilket jeg er ret sikker på er første gang jeg er blevet præsenteret for den kombination, inden den optrådte igen i instrumentalnummeret Amber Glow. Og hvor sært det end måtte lyde på papiret, så fungerer det faktisk udmærket i praksis.

Produktionen på pladen er skarp og tydelig; trommerne er voldsomme men klare, bassen er afgrundsdyb og growlende distortet uden at mudre, guitarerne udfolder sig i et væld af forskellige lyde og niveauer og vokalen er alsidig og ligger perfekt i mikset i såvel de vilde som de roligere passager. Kompositionsmæssigt er der overvejende tale om numre med mange hurtige skift og ganske komplicerede stykker. Clean passager optræder relativt ofte, og de fungerer godt som afbrydelser midt i den afsindige storm af toner, man får slynget i ansigtet; dette gælder også, og måske især, Amber Glow, der holder den stille stemning hele vejen. Henimod slutningen tager det melankolske i det hele taget lidt over. Hvor hverken Into Bloom eller Cease To Exist kan siges at være doommetal, er de dog lidt mindre hysteriske og akut opmærksomhedskrævende end pladens første håndfuld numre. Men kedeligt bliver det aldrig.

Der er på ingen måde tale om en plade for sarte ører eller folk med en aversion mod det sære, for blandingen af virkemidler her er ikke som hos de fleste, men hvis du er fan af bands som Sikth, Fallujah eller de øvrige bands i Unique Leaders katalog er der nok tale om en lille times udmærket underholdning i selskab med WRVTH. Høje karakterer for de gode idéer og vellykkede eksperimenter, som dog trækkes en anelse ned af hensyn til den stærkt begrænsede appel, denne plade trods alt må formodes at have.

Trackliste:
01 – Harrowing Winds (06:31)
02 – Malaise (06:52)
03 – Looming Sigils (instrumental) (01:41)
04 – Ongoing Dissension (03:37)
05 – Endless Haze (03:38)
06 – Lured By Knaves (05:51)
07 – Forlorn (07:58)
08 – Larkspur (03:20)
09 – Amber Glow (instrumental) (03:18)
10 – Into Bloom (05:34)
11 – Cease To Exist (07:01)
Samlet spilletid (55:21)

 

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: WRVTH
  • Album titel: WRVTH
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Pladeselskab: Unique Leader Records
  • Samarbejdspartner: Earsplit PR
  • Genre: Death Metal, Deathcore, Progressive, Technical

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.