fbpx

Wooden Veins - In Finitude

Wooden Veins - In Finitude

Chilenske Wooden Veins er et nyt navn, men medlemmerne har erfaring fra bands som Mourning Sun, Mar de Grises og The Outside. Bandets første album tager afsæt i bogen “Poética de Arturo H. Lobos” med emner som liv og død, samt overvejelser om tilværelsen som helhed.
Hvis man holder fast i det med at overveje de store ting i livet, må jeg sige, at Wooden Veins har ramt noget nær bulls eye, når det gælder stilen på denne debut. De 8 numre er nemlig funderet i en indre ro, og de afvikles på samme måde: Roligt og kontrolleret uden pludselige udfald. Det betyder ikke, at der ikke kommer gang i sagerne, for de fleste tracks vokser i intensitet mod slut, hvor der også bankes igennem på trommerne. At det ikke opleves som så voldsomt igen, skyldes en fløjlsblød produktion, der barberer alle skarpe kanter af.
Det hele ledsager Javier Cerdas bløde vokal, der i glimt minder om Jón Aldará fra Hamferð, bare uden den samme spændvidde og power. Det betyder mindre, for der er ikke behov for vildskab i de 4 musikeres fælles univers.
Nej, ”In Finitude“ er et album til de stille stunder, hvor man har brug for at komme ned i gear. Det hele er blødt og roligt, og musikken hæver kun stemmen få gange igennem de 8 numre. Det hele er seriøst, velspillet- og produceret, men lidt for stillestående i forhold til spilletiden til at overbevise for alvor.

Tracklist:
1. Thin Shades
2. Beyond Words
3. Herradura (by the sea)
4. Mirages
5. The Veiled Curse
6. Invern
7. Empty Arcs
8. In Finitude
Samlet spilletid: 47:45

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.