fbpx

Woebegone Obscured - The Forestroamer Fremhævet

Woebegone Obscured - The Forestroamer

Hvis vi kigger på klimaet indenfor dansk ekstremmetal i øjeblikket, så er det hovedsageligt bands som Baest, Hatesphere og Livløs der får meget opmærksomhed. Men hvis vi alligevel graver lidt længere ned i undergrunden, så er den danske ekstrem metalscene i fuldt spir. Bands såsom Taphos, Phrenelith og Woebegone Obscured har udgivet masse albums, hvor standarden er sat utrolig højt. Woebegone Obscured har nu femten år på bagen, og efter min mening har de udgivet noget af det bedste melankolske Doom Metal i længere tid. Bandet har de seneste år nemlig valgt at være lidt mere eksperimenterende og faktisk gået lidt mere hen i et Avantgarde-ish retning med deres musik, og på bandets seneste udspil The Forestroamer forsætter bandet i denne retning, og lad os se om standarden kan vedligeholdes.

Den mest kliché sætning man alligevel kan skrive i en anmeldel,se af et Funeral Doom Metal album er, at tålmodigheden skal i hvert fald ikke fejle noget. Sammenlagt kommer de første to sange på albummet The Memory And The Thought og Drømmefald  næsten op på de 25 minutter, og her får vi serveret Dødsdoom i et atmosfærisk og klaustrofobisk lydbillede hvor de stille atmosfæriske øjeblikke virkelig skinner igennem, og de storslåede brutale stykker knækker dig sonisk og psykisk. Både på trommer og vokal leverer Danny Woe varen, og akkompagneret af Quentin Nicollet og Martin Jakobsen på guitar formår bandet næsten at lave Funeral Doom om til et fuldt depressivt symfoniorkester. Albummets titel nummeret går direkte ind som mit favoritnummer på albummet, og bandet får hjælp af Natalie Koskinen, der også synger i Shape Of Despair, og genialiteten fortsætter. Interludes har bandet også valgt at smide ind og det fungerer også rigtigt godt. I sin helhed føles The Forestroamer som et langt stykke musik i stedet for forskellige numre.

Jeg har lyttet albummet igennem flere gange nu, og det bliver simpelthen bedre og bedre for hver gennemlytning. Det er længe siden jeg har haft det sådan med et ekstrem metal album eller et dansk metal album for den sags skyld. Et perfekt album og jeg kan ikke anbefale det nok, og det er en stærk kandidat for årets album.


Trackliste:

The Memory And The Thought
Drømmefald
Crimson Echoes
The Forestromer
Dormant In The Black Woods
Samlet spilletid: 42.59

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Woebegone Obscured
  • Album titel: The Forestroamer
  • Karakter: Karakter: 6.0
  • Pladeselskab: Aesthetic Death
  • Genre: Doom

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.