fbpx

Withering Surface - Force The Pace

Jeg stiftede først kendskab til bandet Withering Surface, da jeg sammen med nogle gutter fra redaktionen besøgte 1000fryd i Aalborg i starten af april måned, hvor de sammen med Nil By Mouth skulle fyre den af. Jeg må sige jeg blev hooked af dem, og købte straks deres album "Walking On Phantom Ice", som har været en del gange i cd afspilleren siden. Men nu er gutterne i Withering Surface klar med deres nyeste udspil, "Force The Pace", igennem Scarlet Records, og det modtog jeg med glæde i posten. I mellemtiden har bandet været igennem en del; de har sagt farvel til 2 af deres medlemmer og udgav "Ichor" MCD med tidligere uudgivet materiale i begrænset parti, desuden forlod gutterne Copro Records og skrev senere kontrakt med italienske Scarlet Records. Gutterne fandt senere sammen med Nikolaj igen og gik i AntFarm Studios sammen med produceren Tue Madsen, for at indspille 10 numre som har resulteret i dette dejlige udspil "Force The Pace".
Lige fra åbningsnummeret "Gears", som med det samme fører dig ind i en hæsblæsende verden, til albumets sidste nummer, "Urban Glasses", bliver man ført igennem utallige af geniale guitar riffs og soloer som bliver udført at Allan Tvedebrink og Jacob Krogholt, de spade arbejdere, samarbejder ekstrem godt og fører pladen op i en højere enhed. En anden ting man hurtigt bider mærke i, er Nikolaj Borg's meget hurtige trommer, som giver den alt hvad de kan trække. Michael Andersens vokalarbejde er overvældende udført og med sit meget mørke register, magter han at passe enestående godt ind i musikken. Hans vokal kan til tider minde om Anders Fridén (In Flames), men Michael formår dog stadig at markere sin stemme med en del growls og har sin helt egne karakter. Alle instrumenter kommer fuldt igennem og giver tilsammen en rigtig fed lyd. Produktionen fra Tue Madsen er som altid helt i top og andet kunne man ikke forvente.

Withering Surface leverer endnu engang en ordentlig omgang dansk melodisk døds metal, som er en fryd for ørerne, et fremragende album som burde ejes af en hver hardcore metal fan, så hvis du er vild med melodisk døds metal i stil med In Flames og lignende, vil dette album være alle pengene værd, så køb albumet og sving med garnet. Albumet få i alt 4½ stjerner ud af 6 mulige, da jeg ikke synes der er den vilde forandring fra deres foregående udspil.

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Withering Surface
  • Album titel: Force The Pace
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Pladeselskab: Scarlet Records
  • Samarbejdspartner: Target Distribution
  • Genre: Djent, Modern Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.