fbpx

Wintersun - Time I

Wintersun - Time I

Wintersun er et finsk band styret af mastermind Jari, der normalvis også gør sig i Ensiferum. Deres debutalbum er tilbage fra 2004, og nu er opfølgeren "Time I" langt om længe udgivet på gader og stræder.
Når jeg tænker finsk metal, så tænker jeg Rotten Sound, HIM, Impaled Nazarene og Demilich. Altså et bredt spekter af forskellige ekstremer. Wintersun er dog slet ikke i familie med nogle af de førnævnte bands (måske en anelse, da trommeslageren Kai faktisk har spillet trommer i Rotten Sound) , da det mere er en form for power/death metal. Altså, keyboards en masse, pompøse klangflader, klinisk produktion og høj lys og veludført vokal bidrager til power-delen. Blastbeats og growl bidrager til death-delen. Den hurtige læser vil nok lægge mærke til, at der er langt flere power-dele end death-dele. Og det er ikke helt forkert, for hvor albummet kunne have udmærket sig ved at lave en mere ligelig fordelt blanding af de to genrer, er der desværre massiv overvægt på power-delen. Jari har tit udbasuneret, at han forsøger at ikke lade sig indhegne af genrer, men jeg må nok ærligt indrømme, at "Time I" er en noget melodisk og power metal-agtig plade.
Den består af seks numre, hvoraf det ene nummer er delt op i fire satser. Det musiske udtryk er som skrevet meget pompøst, fyldt med malende keyboards og atmosfæriske lydbilleder. Faktisk kunne nummeret "When Time Fades Away" fint fungere som soundtrack til en Braveheart-agtig film, og faktisk sidder man tit og har fornemmelsen af, at man rider udover det skotske højland. Stor ros for at kunne male med en sådan pensel – Problemet er bare i mine ører, at musikken er alt for pæn og poleret, og at min opmærksomhed er sparsom, når vi er ude i den slags musik.
Kort sagt, så er "Time I" et omfattende værk, der har taget lang tid for de implicerede at få skrevet færdigt, men i bund og grund så er det virkeligt alt for intetsigende for min smag. Men kudos for det stykke arbejde der er lagt i det.

Tracklist:
01: When Time Fades Away
02: Sons of Winter and Stars
I: Rain of Stars
II: Surrounded by Darkness
III: Journey Inside a Dream
IV: Sons of Winter and Stars
03: Land of Snow and Sorrow
04: Darkness and Frost
05: Time

Total Spilletid: 44:00 Minutter

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Wintersun
  • Album titel: Time I
  • Karakter: Karakter: 2.0
  • Pladeselskab: Nuclear Blast Records
  • Samarbejdspartner: Warner Music
  • Genre: Djent, Psykedelisk Rock

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.