fbpx

Winter Solstice - The Fall Of Rome

I starten kunne jeg ikke tage fat på denne plade, da sangerens skingre stemme ødelagde alt og fjernede fokus totalt fra musikken. Det tog et par "omgange" i ringen for mig at "komme ind" på denne udgivelse, men nu er den nedlagt. Stilen er Metal-Core som lige nu, er ligeså hypet som Nu-Metal var for 3 år siden.
Derfor kæmper de bands der udøver denne genre, om at have lige præcis DET udtryk der gør, at man skiller sig ud fra de andre, og at fansne køber deres plade.

I dette tilfælde er det udtryk den skingre og nærmest Deathmetal-agtige vokal.
Musikken er som skrevet, derudaf Metal-core og det er der såmænd ingen ben i.
Knægtene (Og jeg mener knægte, på deres billede ligner de nogen der ikke er en dag over 20!!) i Winter Solstice hylder deres gamle helte ved at lægge sig tæt op ad bands som Killswitch Engage, og God Forbid.
Måske spiller WS lidt langsommere end KE og måske er deres sange ikke ligeså velskrevne og veludførte, men de har jo heller ikke en allesteds nærværende Adam D. som jo er et helt ufatteligt musikalsk multi-talent.
En ting som WS dog har taget med fra KE, er de rolige akustiske passager som giver lidt adspredelse og åndehuller. Skæringen jeg her tænker på, er "The Fall of Rome" som er helt fantastisk stemningsfuld!

Disse amerikanere bliver produceret af svenskeren Andreas Magnusson, og han gør et okay job. Lyden er nærmest sådan lidt grumset, men jeg synes det klæder WS' musik, da de er lidt "hårdere i filten" end deres førnævnte stil-kumpaner. Produktion har jo meget at sige, og dette tilfælde tror jeg at den hjælper WS' udtryk. Hvis lyden havde været renere, havde skiven nok været en tam oplevelse, men det kommer jo an på hvad man vægter.

Ellers kan man til sidst sige, at pladen rykker pænt. Efter min ringe mening mangler WS lige de sidste meter i at toppe helt, men det er jo også kun deres anden plade, så der er tid endnu til at blive spillet ordentligt sammen.

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Winter Solstice
  • Album titel: The Fall Of Rome
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Pladeselskab: Metal Blade Records
  • Samarbejdspartner: Target Distribution
  • Genre: Noise

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.