fbpx

Windswept - The Onlooker

Windswept - The Onlooker

Med to år og et enkelt album før dette er Windswept en ret ny affære, men folkene bag har en noget længere historie indenfor Metal. Hovedmanden Roman Sayenko er også primus motor i Ukraines mest kendte Black Metal band, Drudkh. Herfra har han også rekrutteret de to andre medlemmer, som kun nævnes ved deres forbogstav – hemmeligt og old school skal det være.

Det samme gælder musikken, for efter en kort intro med lyden af en spilledåse, kører Windswept løs med Black Metal helt efter tekstbøgerne: Højt tempo hele raden rundt, en vokal som skiftevis hvæser og brøler, og guitarer med den helt rigtige blanding af hårdhed og melodi. Det er helt traditionelt, men stilsikkert fremført.

Her ville jeg sikkert have fortsat med positive beskrivelser af indholdet, hvis ikke Windswept havde valgt at forsætte i den eksakt samme stil igennem de resterende numre. Afvigelserne fra nummer til nummer er små, og man ville ikke kunne klandre lyttere, som mener at have hørt det samme nummer flere gange – så tæt ligger tingene op ad hinanden.

Denne ensidige tilgang trækker selvfølgelig den samlede oplevelse i negativ retning, for det bliver hurtigt kedeligt at lægge øre til. At stilen fastholdes er der ikke noget i vejen med, men den udtalte mangel på fantasi og selvstændighed er skuffende.

Tracklist:
1. I’m Oldness and Oblivion (Intro)
2. Stargazer
3. A Gift to Feel Nostalgia
4. Disgusting Breed of Hagglers
5. Gustav Meyrink's Prague
6. Insomnia of the Old Men
7. Times of No Dreams & No Poets
8. Bookworm, Loser, Pauper
Samlet spilletid: 37:39

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Windswept
  • Album titel: The Onlooker
  • Karakter: Karakter: 2.5
  • Pladeselskab: Season of Mist
  • Samarbejdspartner: Season of Mist
  • Genre: Black Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.