fbpx

Wind Wraith - The Fortune Teller's Gaze

Wind Wraith - The Fortune Teller's Gaze

Da Wind Wraith blev dannet i august 2000 af Patrick Blair, var det med den tanke at bringe heavymetal'en og guitarsoloerne tilbage i den rå form. Og det vil jeg påstå er lykkedes ganske godt.
Allerede fra det første nummer "War In The Sun", kan man høre den tydelige inspiration fra bands som Iron Maiden og Metallica. Specielt på vocalfronten er der en inspiration fra Iron Maiden; Scott Olivias (som tidligere har været en del af Inner Strength) stemme ligger meget tæt på Bruce Dickinsons. Også på guitarsiden er der blevet skelet til Iron Maiden, for Wind Wraith benytter sig også af tre guitarer; Brian Fingerhut som leadguitarist og Patrick Blair og Diana Dellasala på rythmguitar. Dette resulterer flere gange i nogle fede trestemmige riffs og double leads, f.eks. på "Dragon Riders", der starter med et riff, der efterhånden bliver trestemmigt. Naturligvis bakket kraftigt op af både Brian Hobbie på bas, og Rob Maresa på nogle trommer.

Numre der især kan fremhæves på denne plade, er de førnævnte "Dragon Riders" og "War In The Sun", der begge er nogle fede speedmetal numre, der minder en om de store navne fra 80'erne som de også ser op til. Men det er ikke kun hurtige metalnumre de leverer; på pladen er der skam også plads til balladen "Watching Over Me", der med nogle tunge trommer og en guitar med mutede strenge fremhæver Scott Olivias flotte vocal.

Det er alt i alt en meget god og gennemarbejdet plade, også på mixerområdet er der gjort et godt stykke arbejde, men det er ikke en revolutionerende plade. Tværtimod, den er rent faktisk temmelig retro-agtig, men det gør bestemt ingenting; vi er jo nogle der rent faktisk savner lyden fra 80'erne – og lad det være det eneste der er savnet fra det årti!

Men det er da bestemten plade jeg vil anbefale til tilhængere af rigtig heavymetal. Jeg tror det vil være en god investering at købe denne plade d. 28/6, for jeg tror bestemt ikke det er det sidste vi har hørt fra Wind Wraith.

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Wind Wraith
  • Album titel: The Fortune Teller's Gaze
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Pladeselskab: Massacre Records
  • Samarbejdspartner: Intromental Management
  • Genre: Mathcore

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.