fbpx

Whitesnake - The Purple Album

Whitesnake - The Purple Album

Igennem deres meget lange karriere har Whitesnake udsendt mange stærke albums, men på det seneste har det været så som så med kvaliteten, og det har virket som om, at alderen for alvor er blevet et problem for veteranerne. Men her er det så en fordel at have en fortid i Deep Purple, for det giver Coverdale og Co. mulighed for at trække på bagkataloget hos et af det største navne overhovedet.

Resultatet er genindspilninger af en lang række numre fra Coverdales tid i bandet, som strakte sig fra 1973 til 1976 i det line-up, men kalder Deep Purple III. Det har givet en meget imponerende trackliste, som inkluderer topnumre som ”Burn”, ”Mistreaded”, ”Lady Doubledealer” og ”Stormbringer”. I ”Burn” mangler jeg Glenn Hughes’ high-pitch vokal i omkvædet, men eller fungerer vokalerne udmærket. Coverdale har også bibeholdt en karismatisk stemme, som kun har lidt en smule under tidens tand.

Meget af materialet er til et rent sekstal, men der er også mindre interessante ting imellem, hvilket dæmper min begejstring for skiven. Desuden trækker det ned, at numrene spilles uden ændringer, det virker en smule letkøbt. Denne følelse forstærkes af, at musikken gengives en smule uengageret; den spilles ikke med originalens glød, men virker flere steder forceret og ”skal bare overstås” – agtig. Alligevel er det et album, som ligger langt over de seneste udgivelser fra Whitesnake, og som bandet sagtens kan være bekendt.

Tracklist:
1. Burn
2. You Fool No One
3. Love Child
4. Sail Away
5. The Gypsy
6. Lady Double Dealer
7. Mistreated
8. Holy Man
9. Might Just Take Your Life
10. You Keep On Moving
11. Soldier of Fortune
12. Lay Down Stay Down
13. Stormbringer
Samlet spilletid: 68:30

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.