fbpx

Whitechapel - Mark Of The Blade Fremhævet

Whitechapel - Mark Of The Blade

At Whitechapel har valgt at fejre deres 10 års jubilæum som band ved at udsende et nyt album, overrasker ikke – det er gjort mange gange før. Men at bandet samtidig har valgt at skifte musikalsk retning, var det nok de færreste, der havde set komme. På forhånd var det meldt ud at man var kørt sur i blastbeats med fuld skrue som akkompagnement til Phil Bozemans brølende vokal, og i stedet ville sænke tempoet og give plads til mere varierede udtryk.

Som sagt, så gjort, for musikken på "Mark Of The Blade” ligger langt fra Whitechapels normale univers. Tempoet er sænket eftertrykkeligt, og selv om der er fine duga-rytmer i ”The Void”, og pænt tempo i ”Venomous”, lyder amerikanerne slet ikke som sig selv. Med sine stille guitarer og rene vokal (!) lyder ”Bring Me Home” mest som Linkin Park, mens den bastunge ”Tremors” med stakkatorytmer lyder som Korn. Der er også mere traditionel Dødsmetal på skiven, men meget sigende for niveauet er ”A Killing Industry”. Normalt ville dette nummer være medium på en Whitechapel skive, men her ligger den i toppen. I mine ører går kabalen kun op i den instrumentale ”Brotherhood”, som bygger stærkt op med forskellige instrumenter i brug.

Nej, dette stilskifte er alt andet end vellykket, for jeg savner stort set alle de elementer, som førhen har gjort Whitechapel til et spændende bekendtskab. Jeg håber derfor, at bandet hurtigt vender tilbage til deres kendte, brutale stil – retningen for dette album er IKKE vejen frem.

Tracklist:
1. The Void
2. Mark of the Blade
3. Elitist Ones
4. Bring Me Home
5. Tremors
6. A Killing Industry
7. Tormented
8. Brotherhood
9. Dwell in the Shadows
10. Venomous
11. Decennium
Samlet spilletid: 48:00

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.