fbpx

While Heaven Wept - Fear of Infinity

While Heaven Wept - Fear of Infinity

I år kan While Heaven Wept fejre 20 års jubilæum, og alligevel er deres eksistens gået 100% forbi næsen på undertegnede. Og det er ikke fordi bandet ikke har givet lyd fra sig; foruden dette nye udspil er det blevet til 3 studie- og et livealbum foruden en DVD og talrige bidrag til diverse compilations.
Det kan være, at den tilbageholdende stil er en del af forklaringen, for While Heaven Wept hører ikke til de mest højtråbende, i stedet holder man sig lidt i baggrunden. Musikalsk betyder det, at numrene aldrig bliver anmasende i hverken musik eller lyd – man kan godt kalde det for Metal fra flinkeskolen. Alligevel er numrene hverken kedelige eller uden bid, for bandet viser, at de både kan give musikken et truende ("Destroyer Of Solace") og melankolsk ("To Grieve Forever") udtryk, selvom de egentlige Metalguitarer sjældent pakkes ud. Ellers er det de stærke melodier og flotte omkvæd, der præger numrene; sidstnævnte har meget flotte backing kor, som sikkert bliver gengivet lige så fint i live-sammenhæng, da hele 4 af bandets 7 medlemmer bidrager til dem.
Det progressive udmønter sig i et bevidst teknisk fokus igennem albummet; her er der tale om meget kompetente præstationer uden unødig opvisning eller kunstige påfund. Og det er kun i det episke slutnummer, at spilletiden for alvor ekspanderer, men det sker uden at tiden føles lang. På den måde afrundes et album, som med sin tilbageholdende tone vil gøre sig godt som underholdning til de stille stunder, som Metalheads også har godt af ind imellem.

Tracklist:
1 - Hour Of Reprisal
2 - Destroyer Of Solace
3 - Obsessions Now Effigies
4 - Unplentitude
5 - To Grieve Forever
6 - Saturn And Sacrifice
7 - Finality

Samlet spilletid: 37:07

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.