fbpx

When Icarus Falls - Resilience

When Icarus Falls - Resilience

Lausanne i Schweiz er hjemby for When Icarus Falls, som siden starten i 2007 har udgivet de tre albums "Over the Frozen Seas” (2009), “Aegean” (2012) og “Circles” (2014). I forbindelse med bandes nye album ”Resilience” gør pladeselskabet meget ud af at fortælle, at bandet flytter fokus fra det hårde til et mere varieret musikalsk udtryk.

Jeg kendte intet til bandet på forhånd, så det er svært at vurdere hvor meget der er sket. Alligevel virker udmeldingen omkring hårdhed meget troværdig, for de fem numre er kendetegnet ved en tilbagelænet stil, hvor musikken langsomt vokser i intensitet, men aldrig bliver forhastet, i stedet leveres den med roligt overskud. Skulle jeg beskrive den med ét ord, ville det være: Cool. Nogle steder eksperimenteres der med forskellige rytmer, men ellers er det stort set samme grundlæggende elementer, der anvendes.

Det coole kan ikke siges at præge vokalen, for Diego Mediano præsterer en indlevende, men ret lidende og noget skrigende vokal. Den passer slet ikke til musikken, men optager så lidt spilletid, at kombinationen alligevel er vellykket.

Med hensyn til variationen, så holder udmeldingen stik, så længe man kigger i detaljen, men i det store billede minder numrene ret meget om hinanden. Det trækker lidt ned i bedømmelsen, men ”Resilience” er alligevel et album for alle, som holder af velproduceret musik, som lever mere af indre styrke end af store armbevægelser.

Tracklist:
01. One Last Stand
02. Into The Storm
03. The Lighthouse
04. Resilience
05. A Blue Light
Samlet spilletid: 41:00

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.