fbpx

W.E.B. - Colosseum

W.E.B. - Colosseum

Græske W.E.B. er et nyt bekendtskab for mig, selvom bandet i løbet af de sidste knap 20 år har udgivet 4 albums. Det femte har fået titlen ”Colosseum” som symbol på mennesket higen efter vold som underholdning, og giver debut til både trommeslageren Nikitas Mandolas og bassisten Hel Pyre.
Referencen til romernes kæmpestore arena er også passende i forhold til bandets musik, for lige fra åbningsnummeret ”Dark Web” bliver samtlige registre trukket: Bandets skarpe uptempo Metal suppleres med store symfoniske arrangementer og tilsvarende kor – Det giver en helhed, der kræver plads. Stilen fortsætter albummet igennem, hvor det symfoniske bruges til at skabe tunge, triste og truende stemninger, mens Metal-delen som oftest afvikles i højt tempo.
Det er vanskeligt ikke at drage paralleller til bands som Cradle of Filth og Dimmu Borgir, for selvom Prekas’ vokal ligger tættere på Shagraths end på Dani Filth’s, er det tydeligt, at W.E.B. har ladet sig inspirere af de store navne. Langt henad vejen er det også en god ide, især fordi grækerne lader musikkens indhold af Metal beholde styrke og skarphed. Alligevel begynder numrene at ligne hinanden efter et stykke tid, så det er en kærkommen afveksling, at ”Ensanguined” byder på østligt inspirerede melodier og ditto slagtøj, som afviger markant fra de resterende tracks. Alligevel kan jeg roligt anbefale ”Colosseum“ til alle fans af Symfonisk Metal, især hvis man fokuserer på Metal elementerne.

Tracklist:
1. Dark Web
2. Murder of Crows
3. Pentalpha
4. Colosseum
5. Dominus Maleficarum
6. Necrology
7. Ensanguined
8. Exaudi Luciferi
9. December 13th
Samlet spilletid: 38:32

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: W.E.B.
  • Album titel: Colosseum
  • Karakter: Karakter: 3.5
  • Pladeselskab: Metal Blade Records
  • Samarbejdspartner: Metal Blade Records
  • Genre: Metal, Symphonic

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.