fbpx

Vreid - Wild North West

Vreid - Wild North West

I en tid, hvor livemusikken er ved at kvæles i pandemiens jerngreb, er der heldigvis musikere, der ikke lader sig stoppe; blandt dem er norske Vreid. Foruden at give en vellykket streamingkoncert og lancere deres egen øl har bandet skabt albummet "Wild North West”, som er et konceptalbum om livet og døden fortalt i 8 kapitler.
Albummet indledes med titelnummeret, som starter med orgeltoner, inden det går løs med en virkelig fed omgang Metal – musikken har et enormt fedt drive, som matcher Sture Dingsøyrs raspende vokal perfekt – Sådan! Det efterfølgende ”Wolves at Sea“ fortsætter i højt tempo, og så er der pisset territorie af. Herefter bliver der også plads til roligere toner, hvor vokalen skifter til en ren udgave, der har et skær af retro over sig. Det høje tempo vender også tilbage senere, men det er som om, at Vreid åbner deres fortælling, så musikken afspejler forskellene heri. I den sammenhæng vil jeg fremhæve ”Into the Mountains“, som er storslået, og hvis ide går tilbage til dagene i Windir. Man har endda bibeholdt keyboardet fra demoen, spillet af den afdøde Windir-forsanger Valfar; det er en fin gestus.
Havde “Wild North West” fastholdt niveauet fra starten, ville jeg udråbe det til årets udgivelse. Men mindre kan gøre det, for albummet står stærkt når det gælder om at kvalitet og musikalsk bredde.

Tracklist:
1. Wild North West
2. Wolves at Sea
3. The Morning Red
4. Shadows of Aurora
5. Spikes of God
6. Dazed and Reduced
7. Into the Mountains
8. Shadowland
Samlet spilletid: 49:23

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Vreid
  • Album titel: Wild North West
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Pladeselskab: Season of Mist
  • Samarbejdspartner: Season of Mist
  • Genre: Black Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.