fbpx

Viper Solfa - Carving An Icon

Viper Solfa - Carving An Icon

I 2013 gik bandet Trail Of Tears i opløsning, hvilket fik sangeren Ronny Thorsen til at starte Viper Solfa. Med fra ToT kom trommeslageren Bjørn Rønnow og bassisten Endre Moe, og bandets line up blev komplet via guitaristen Morfeus, som har spillet med Mayhem og Limbonic Art, samt Ram-Zet sangerinden Sphinx.

Bands hvor det vokale arbejde deles mellem en mandlig og en kvindelig sanger finder man ofte i den mere melodiske ende af Metalskalen, og det er også her, Viper Solfa lægger ud. I ”Deranged” veksles fint mellem Sphinx’ rene vokal og Thorsens brølen, men det hele sker med skarpt skåret Metal og symfoniske elementer liggende i baggrunden som truende rovdyr, der venter på at blive sluppet løs. Det sker så gradvist i løbet af albummet, og hvor de melodiske elementer i andre sammenhænge er dominerende, er det omvendt hos Viper Solfa: Her kæmper de for livet blandt elementer af Black- og Death Metal – det er tydeligt at Morfeus er hovedkraften i bandets musik. I ”Call For Silence” bryder den Sorte Metal ud af sit fængsel og drejer nummeret helt over på den mørke side, mens ”Whispers And Storms” er storslået symfonisk Metal.

Det er virkelig fedt at nordmændene har taget skridtet fuldt ud og konstant lader musikkens mørke og metalliske sider træde frem, i stedet for at beskære dem så de er spiselige for alle. Set i det lys skal der lyde stor ros til Sphinx, for hun kæmper virkelig godt mod overmagten med en imponerende vokalpræstation. I det hele taget er denne debut stærk, og det er kun savnet af lidt mere medrivende drive, der begrænser albummets pointhøst. Der er ingen tvivl om, at Viper Solfa fat i noget rigtig spændende!

Tracklist:
1. Deranged
2. Funeral Of Kings
3. Carving An Icon
4. The Toxic Thousands
5. Vulture Kingdom
6. Call For Silence
7. War Of Zion
8. The Viper Legion
9. Whispers And Storms
10. Shahanshah
Samlet spilletid: 52:45

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.