fbpx

Various Artists - Metal Massacre XIV

Various Artists - Metal Massacre XIV

Da Metal Blade udsendte den første opsamling i "Metal Massacre”-serien i 1982, skabte de et udstillingsvindue for nye bands, som op igennem årtiet voksede til en institution i Metalverdenen. Selv om antallet af udgivelser i rækken er faldet drastisk op gennem 90’erne og 00’erne, lever navnet stadig i bedste velgående hos mange fans. Det er sikkert derfor, at selskabet udvider serien med dets 14. medlem.

Tidsmæssige rejser tilbage opleves oftest indenfor Stoner Metal, men her fremstår springet lige så autentisk, bare til 1980’erne i stedet for 10-15 år tidligere. Kendetegnende for denne opsamling er nemlig, at numrene sagtens kunne have været inkluderet i nogle af seriens første udgivelser; faktisk kunne man nemt slippe afsted med at sælge dem som glemte numre, som først nu er dukket op. Generelt er optagelserne ikke alt for fintrimmede, der er noget ufærdigt over hele produktionen. Samtidig drives mange numre frem i klassiske daga-daga-daga rytmer, og krydres med en vokal, som er hjemmehørende i den lyse ende af skalaen.

Her høres der tydelig inspiration fra Judas Priest hos Assassin's Blade og Cobra, mens guitarerne hos Visigoth lyder mere hen ad Iron Maiden. Og efter 12 tracks af klassisk Heavy Metal, afrunder Ravencult det hele med en gang Black Metal, som med sin onde, rå og mørke tilgang minder om Venom – helt klart min favorit på albummet.

Når udgivelsen måles på nostalgiskalaen, scorer den et rent sekstal, for Metal Blade skal have ros for, at have samlet virkelig autentisk Heavy Metal. Men når man kigger på det kvalitetsmæssige, ligger numrene på det jævne, så albummet vil vinde mest genklang hos de fans, der oplevede 1980’erne og de, som ønsker at de havde gjort det.

Tracklist:
1. Metalian - The Traveller
2. Noctum - Until Then Until The End
3. Gatekeeper - Bell Of Tarantia
4. Assassin's Blade - The Demented Force
5. Cobra - Denim Attack
6. Stone Dagger - The Siege Of Jerusalem
7. Crypt Sermon - Will Of The Ancient Call
8. Savage Master - The Ripper In Black
9. Outcast - No Tomorrow
10. Corsair - Brothers
11. Walpyrgus - Cold Cold Ground
12. Visigoth - Final Spell
13. Ravencult - Into Depths
Samlet spilletid: 64:14

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Various Artists
  • Album titel: Metal Massacre XIV
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Pladeselskab: Metal Blade Records
  • Samarbejdspartner: Metal Blade Records
  • Genre: Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.