fbpx

Incantation - Vanquish in Vengeance Fremhævet

Hvis man kigger på Incantations historie, så har der været over 40 medlemmer inde og ude af bandet. Nogle blot livemusikere, og andre mere fuldtidsmedlemmer, men jeg synes det er vildt, at der har været så mange forskellige mennesker indover et band, der til stadighed består på sit snart 25. år som aktivt band. Det forrige album, ”Primordial Domination” kom på gaden i 2006, og her seks år senere, smider de anti-religiøse sorte metallere deres 9. fuldlængde album på gaden… Og hvilket et! Du skal ikke læse videre, hvis du rådyrker alle de der ubertekniske death metal bands, der partout skal spille 500 riffs pr. sang og samtidigt synes, at alt metal der er lavet før år 2000 er old school, og old school = kedeligt! Incantation er old school, men det er hverken sloppy, kedeligt eller nær pensionsalderen.
Incantation har som skrevet efterhånden hærget metalscenen i over 20 år, og deres aftryk derpå er ikke til at komme udenom. Personligt har jeg aldrig rigtigt fået dyrket dem i bund, men da muligheden for at anmelde deres nyeste opus ”Vanquish in Vengeance” bød sig, havde jeg svært ved at takke nej. Nok mest fordi jeg så det som en mulighed for at få læst op på death metal-kanonen.
Incantation starter ud for fuld hammer med ”Invoked Infinity” og jeg tænker, at hvis det bliver et helt album i dette tempo, og med det udtryk, så bliver det sgu en lang smøre. Dog viser Incantation sig hurtigt fra deres doomede side og smider nogle virkeligt tunge og doomy slæbere efter lytteren. Min umiddelbare favorit ”Transcend Into Absolute Dissolution” er virkelig et fedt nummer, med et godt og supertungt drive! Igen tænker jeg dog, at hvis det fortsætter sådan her resten af skiven, bliver det nok også en anelse tungt, på den trælse måde, at komme igennem. Men hey! Incantation får på bedste vis varieret ”Vanquish in Vengeance” således, at den fremstår konstant spændende. Ja, altså, udtrykket i musikken bliver ikke synderligt varieret, men tempi og en anelse melodi gør sit til at skiven bliver fed.
Kort sagt kan man sige, at den gamle garde har kørt det helt tunge artilleri i position, og de tager ingen fanger. Der er ikke et eneste dårligt nummer på ”Vanquish in Vengeance”, og det faktum alene er nok til, at min top 10 igen skal rokeres rundt!
Skal jeg trække et par numre frem af mængden, så er titelnummeret, ”The Hellions Genesis” og den over 11 minutter lange lukker ”Legions of Dis”, der slutter med noget støj iblandet sindssyge skrig og andet støj, virkelig nogle solide numre. Hold da kæft, hvor er det her en fed plade!!!
Købepligt!!

Tracklist:
01: Invoked Infinity
02: Ascend into the Eternal
03: Progeny of Tyranny
04: Transcend into Absolute Dissolution
05: Haruspex
06: Vanquish in Vengeance
07: Profound Loathing
08: The Hellions Genesis
09: From Hollow Sands
10 Legions of Dis

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Incantation
  • Album titel: Vanquish in Vengeance
  • Karakter: Karakter: 5.5
  • Pladeselskab: Listenable Records
  • Samarbejdspartner: Listenable Records
  • Genre: Djent, Industrial

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.