fbpx

Vanish - The Insanity Abstract

Vanish - The Insanity Abstract

Det tyske Power Metal band Vanish kan se tilbage på mere end 16 års samspil, og med det i bagagen udsender Stuttgart-bandet deres tredje fuldlængde, ”The Insanity Abstract”.

På deres hjemmeside fremhæver bandet vokalen som et af deres stærkeste kort, og det kan jeg godt forstå. Bastian Rose har en rigtig powerstemme, som har masser af volumen og samtidig holder sig ren og klar. Han er tydeligt inspireret af Dio, og da han samtidig viser fin indlevelse i numrene, er man aldrig et sekund i tvivl om, at der er store følelser i spil.

Også den musikalske side af sagen er gennemført, for i stedet for blot at pakke Metal ind i keyboardtæpper og lade det være ved det, giver Vanish numrene mere dybde. Flere af dem, bl.a. den første single ”The Pale King”, har lidt mere komplekse strukturer, der giver musikken et stænk af det progressive. Det giver samtidig albummet en seriøs overtone, der i høj grad klæder de 11 numre. Det samme gør produktionen, som lader guitarerne beholde deres skarphed, mens keyboardet supplerer uden at det overdrives.

Alligevel når jeg at blive mæt af numrene, inden jeg er nået igennem hele skiven – på et tidspunkt begynder tingene at blive rigeligt kompakte – og så har jeg fået Power Metal nok. Alligevel skal Vanish have et Thumbs Up med på vejen, for ”The Insanity Abstract” er klart bedre end gennemsnittet af udgivelser i Power genren.

Tracklist:
1. The Insanity Abstract
2. The Pale King
3. Follow
4. Make-Believe (Slipstream Part 1)
5. Lilith Cries
6. Frame by Frame (Slipstream Part 2)
7. We Become What We Are
8. Disbelief (Slipstream Part 3)
9. That Way Madness Lies
10. Somewhere Along the Line
11. When the Mind Bursts
Samlet spilletid: 48:34

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Vanish
  • Album titel: The Insanity Abstract
  • Karakter: Karakter: 3.5
  • Pladeselskab: Fastball Music
  • Samarbejdspartner: Bob-Media
  • Genre: Power Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.