fbpx

Uddød - Uddød

Uddød - Uddød

Uddød er et nyt band, som har blev dannet i maj 2019. Nu er de fire medlemmer klar med deres første udgivelse: en EP med fire tracks indspillet live i Lydpotten i hjembyen Silkeborg – det giver en upoleret lyd, som klæder numrene fint.
Navnet Uddød kunne pege i retning af Death Metal eller Black Metal, men at det ikke gælder i dette tilfælde, høres fra start. Åbneren ”Kød og Blod” bygger på tunge anslag og kører i et moderat tempo; om man vil kalde det Sludge eller Doom, er en smagssag. Som de øvrige numre er de udstyret med dansk tekst, som man har arbejdet igennem i stedet for blot at låne i kassen med klichéer – thumbs up for det.
Til gengæld skulle der et par gennemlytninger til, før jeg helt havde forliget mig med vokalen; dens let råbende natur var i første omgang et irritationsmoment, men efterhånden fandt den et fint leje sammen med musikken. Generelt har numrene udmærkede melodier og ditto omkvæd, og selv om jeg ikke bliver kastet bagover, fungerer det udmærket for Uddød. Det illustreres fint i afslutteren ”Helvede På Jord”, der trods den voldsomme titel har fin ekstra tyngde og samtidig udmærket fremdrift.
I det hele taget gør Uddød en god figur på denne debut, som med sine danske tekster tilfører noget selvstændigt til en etableret genre.

Tracklist:
01: Kød og Blod
02: Petrinas Hævn
03: Hedengangen
04: Helvede På Jord
Samlet spilletid: 24:27

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Uddød
  • Album titel: Uddød
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Pladeselskab: Self release
  • Samarbejdspartner: Uddød
  • Genre: Doom Metal, Sludge Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.