fbpx

Tuesday The Sky - The Blurred Horizon

Tuesday The Sky - The Blurred Horizon

Hvad gør man, når man har en stribe numre, som ikke passer ind i de eksisterende projekter, man er del af? For guitaristen Jim Matheos, som primært er kendt fra Fates Warning, var svaret nemt: Han startede projektet Tuesday The Sky, som udsendte albummet ”Drift” i 2017. Nu har han 11 nye numre klar, hvilket betyder et nyt album.
Årsagen til, at Matheos’ numre ikke passer ind i de normale sammenhænge, er, at de er instrumentale. Og ikke bare det, de er også stilmæssigt i den helt nedtonede ende af skalaen.
De fleste numre er opbygget af forskellige guitarmelodier, der i fællesskab opbygger stemninger og skaber nummeret. Fravær af slagtøj giver en løs rytmisk struktur, som underbygger, at det er stemningerne, der er det vigtigste. Det gør musikken sart, og den ender nemt som baggrundsmusik.
Flere steder modvirker Matheos dette ved at tilføje trommer (”Half Remembered”) eller rytmeboks (”Where the Enemy Sleeps”), eller simpelthen ved at stramme strukturen op (”Hypneurotic”). I de nævnte tilfælde fungerer tiltaget, men som helhed er albummet en sart affære; selv slutnummeret, der som det eneste indeholder vokal.
Man kan spørge sig selv: Hvornår man skal lytte til et album som dette? Mit svar er: Når du vil koble fra og komme helt ned i gear. Her kommer de mange detaljer og det store arbejde, der er lagt i dem, til sin ret. For mig er der ingen tvivl om, at Matheos har skabt et godt album i en meget svær genre.

Tracklist:
1. Half Remembered
2. Near Light
3. Cwmwl
4. Where the Enemy Sleeps
5. Laudanum Dream
6. Hypneurotic
7. Later, Then Now
8. Near Dark
9. Half Forgotten
10. The Blurred Horizon
11. Everything Is Free
Samlet spilletid: 46:30

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.