fbpx

Tombs - The Grand Annihilation

Tombs - The Grand Annihilation

Siden jeg sidst stødte på Tombs fra Brooklyn, har bandet ikke blot udsendt et nyt album, hovedmanden Mike Hill har også udskiftet hele besætningen. Om det så har givet bandet en anledning til at lave bedre musik (jeg var ikke ligefrem imponeret af deres tidlige materiale), giver bandets fjerde album et svar på.

Svaret er både ja og nej, men lad os starte med det positive. Det kommer i begyndelsen af albummet, for de første numre holdes i en stil, som er en stærk blanding af Black- og Death Metal. I ”Black Sun Horizon”, ”Cold” og ”Old Wounds” blandes lækre guitarmelodier med en hård kerne af Metal i fin balance med den brølende vokal. Stilen holdes mere eller mindre konsekvent på skivens første halvdel, og stikker siden kun næsen frem en enkelt gang. Årsagen hertil er, at de resterende numre passer ind i Tombs’ gamle stil; en stil, som fremkalder det førnævnte nej.

Stilen er en dyster omgang Post Metal, som ikke indeholder mange melodiske ingredienser, men i stedet hele tiden er lidt skæv. Vokalen skifter til en udgave, som minder om Nick Cave – mørk og næsten depressiv. Den ledsagende musik er lige så nedtrykt, men alligevel hård – lidt som Sort Sol på steroider.

De positive numre på albummet er virkelig et stort skridt fremad for Tombs, og hvis de havde fastholdt stilen, var der røget flere stjerner i puljen. Men Hill fastholder sine gamle sider, og så går helheden desværre ikke hjem hos undertegnede.

Tracklist:
1. Black Sun Horizon
2. Cold
3. Old Wounds
4. November Wolves
5. Underneath
6. Way of the Storm
7. Shadows at the End of the World
8. Walk with Me in Nightmares
9. Saturnalian
10. Temple of Mars
Samlet spilletid: 48:37

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Tombs
  • Album titel: The Grand Annihilation
  • Karakter: Karakter: 3.5
  • Pladeselskab: Metal Blade Records
  • Samarbejdspartner: Metal Blade Records
  • Genre: Black Metal, Death Metal, Post Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.