fbpx

Timechild - And Yet It Moves

Timechild - And Yet It Moves

Grundstenen til Timechild blev lagt i 2020, hvor 4 musikere med forskellig baggrund indenfor Rock og Metal fandt sammen om den klassiske Hardrock. Arbejdet med sangskrivning og indspilninger fulgte, og nu er bandet fra hovedstaden klar med deres første album.
Jeg ved ikke, om bandet var inspireret af nummeret ”Child in Time”, da de fandt deres navn, men tanken er nærliggende – der er i hvert fald ingen tvivl om, at musikerne har lyttet en del til navne som Deep Purple, Rainbow og hvem der ellers stod for klassisk Hardrock i 1970’erne, i løbet af deres musikalske opvækst. Når det gælder numrenes opbygning og stil er det her, man hører mange ligheder: Der er stærke guitarparter og et godt drive, som Anders Brink supplerer med en matchende og engageret vokal. Samtidig er der blevet plads til noget så gammeldags som guitarsoli, endda som dobbelt op ind imellem. Så jo, Timechild rammer stilen meget autentisk, hvilket forstærkes af Søren Andersens produktion.
Men hvad der er endnu bedre er, at de gør det uden at kopiere forbillederne. Der er passager, hvor et skifte eller en stemning kort minder om noget andet (det kan man stort set sige om alle albums), men der bliver aldrig tale om plagiat. Oveni lykkes det Timechild med ”Shrapnel” at skrive en rigtig flot ballade – en svær kunst, som mange bands fejler i, og som er med til at gøre ”And Yet It Moves” til en flot debut.

Tracklist:
1. And Yet It Moves
2. This Too Will Pass
3. Haze Of The Dawn
4. Where I Now Belong
5. Children Of A Killing Sun
6. Shrapnel
7. Choir Of Man
8. Last Frontier
9. The Bite Of Frost
Samlet spilletid: 38:00

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Timechild
  • Album titel: And Yet It Moves
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Pladeselskab: Mighty Music
  • Samarbejdspartner: Target Group
  • Genre: Hard Rock, Old School

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.