fbpx

Throne Of Katarsis – The Three Transcendental Keys

Throne Of Katarsis – The Three Transcendental Keys

Oprindeligt fulgte Throne Of Katarsis den Black Metal-regel der siger, at genrens kunstnere helst skal være en duo, men den blev brudt ved det forgående album, ”Ved Graven”; da fik de oprindelige medlemmer Infamroth og Vardalv selskab af Sanrabb på bas og Skinndød på guitar.

Albummets titel er sigende, for det indeholder netop 3 skæringer, men hvis man tror at det betyder en let omgang at komme igennem, tager man fejl. For det første ligger spilletiden for hvert nummer mellem 12 og 21 minutter, og når man lægger indholdet oveni, bliver det til noget af en opgave. Stilmæssigt fortsætter bandet deres old school version af den Sorte Metal, som meget passende er produceret som det var reglen i starten af 1990’erne – dvs. ikke særlig meget. Lyden er mere end ulden, og samtidig er både vokal og instrumenter placeret, så det virker som om man lytter til numrene på afstand. Så nytter det ikke ret meget, at alt er indspillet live i studiet; det ønskede ekstra drive drukner i den mudrede produktion.

Når man har vænnet sig til den, kan man rette opmærksomheden mod indholdet, som (selvfølgelig) både har passager med ret stille musik og passager med kaos. Især de stemningsfyldte afsnit i de to sidste numre er gode, og når det hele eksploderer, fremkommer en ret fed kontrast. Her har nordmændene fat i noget spændende, men det kommer for sjældent til orde. I stedet fyldes spilletiden med en overdrevent skrigende vokal, som ikke hjælper på oplevelsen. Derfor passer det mig udmærket, at der ikke er mere end 3 numre på skiven.

Tracklist:

1. The First Transcendental Key: Of Rituals (and Astral Spells)
2. The Second Transcendental Key: Beyond the Specters
3. The Third Transcendental Key: In Timeless Aspects


Samlet spilletid: 47:15

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.