fbpx

This Gift Is a Curse - A Throne of Ash

This Gift Is a Curse - A Throne of Ash

This Gift Is a Curse blev dannet i Stockholm for godt ti år siden, og fra en start som duo har bandet vokset sig til en fem mand stærk enhed, som foruden et par EP’er og splits har udsendt tre albums, hvoraf det seneste er til bedømmelse her.

Man kan diskutere hvorvidt betegnelsen Black Metal er rigtig, når det kommer til "A Throne of Ash”; i ”Blood Is My Harvest”, ”Wolvking”, ”I am Katharsis” og ”In Your Black Halo (Mass 317)” eksploderer musikken flere steder i et orgie af tempo og vildskab, som ikke er skåret direkte efter traditionelle Black Metal skabeloner. Alligevel giver den voldsomt skrigende og virkelig vrede vokal numrene et hadefuldt udtryk, mens den ret så kaotiske musik nærmer sig grænsen for, hvad jeg synes er godt. Samlet giver det en meget mørk og direkte ond stemning, som passer til Black Metal – derfor fastholder jeg denne genrebetegnelse.

Men This Gift Is a Curse burger også elementer fra f.eks. Industrial til at skabe de helt rigtige rammer for deres musik.
Stemningen er ekstrem, og hvis jeg skulle bedømme udtryk og energi, ville svenskerne høste topkarakter. At de ikke gør det skyldes, at jeg har svært ved at se formålet med deres ekstreme tilgang til musikken; det virker for ofte som om, at det skal være vildt bare for at være vildt. Det virker fint i små doser, men hen over et helt album er den attitude lidt anstrengende.

Tracklist:
1. Hæma
2. Blood Is My Harvest
3. Thresholds
4. Gate Dweller
5. Monuments for Dead Gods
6. Wolvking
7. I am Katharsis
8. In Your Black Halo (Mass 317)
9. Wormwood Star
Samlet spilletid: 48:07

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.