fbpx

Krisiun - The Great Execution

Det brasilianske death metal band Krisiun har efterhånden en del år i baggagen. Med dannelse helt tilbage i 1990 har bandet om nogen oplevet, hvordan genren og musikken generelt har udviklet sig over de seneste to årtier. Med 7 albums igennem de 20 år er bandet nu parat med deres ottende udgivelse og deres bud på death metal anno 2011.

The Great Execution indeholder ganske potent death metal. Alex Camargo growler løs efter bedste formåen, mens hans to brødre Moyes Kolesne og Max Kolesne smider omkring sig med henholdsvis fede riffs og trommespil, der indbyder til nakkegymnastik. Gennem albummets 10 numre bliver man som lytter præsenteret for ganske varierede kompositioner, der samlet set er med til at ophøje albummet, og give det en overordnet kant, som undertegnede personligt til tider føler mangler, når det kommer til Death Metal. Andet nummer på albummet, ”Blood Of Lions”, åbner for alvor for festen. Med et stinkende fedt åbningsriff sparkes nummeret i gang, mens trommerne tæsker af sted – gennemført, råt og upoleret. ”The Great Execution” følger herefter stærkt op i bedste death metal stil, og efterlader ikke meget til fantasien, men masser af mulighed for at growle med.

Generelt er albummet ganske velspillet, og, som tidligere nævnt, ganske varieret. Det er sjældent man som lytter keder sig, og de tre brødre formår at gennemføre projektet til sidste rif. Desværre halter det en smule med lyden på albummet. Især lyden på Max Kolesnes trommer er voldsomt irriterende. Stortrommerne, der naturligvis er i konstant brug, lyder dæmpet og som om de er lavet af plastik. Som om det ikke er nok, virker det som om resten af trommesættet enten er pakket ind i vat eller bygget op af gryder. Hertil virker Alex Camargos vokal flere steder lige anstrengt nok, som om manden uheldigvis har stået med en ubehagelig halsbetændelse, da vokalen blev indspillet. Ganske ærgerligt, da det i stor grad påvirker det overordnede helhedsindtryk af albummet. Fra at være et gennemført, varieret og velspillet death metal album til topkarakter, degradere de forskellige lydproblemer albummet til en karakter på 4,5 ud af 6.

Giv pladen et lyt, det kan stadig anbefales. Førnævnte ”Blood Lions” og ”The Great Execution” er sammen med ”The Extremist” og den portugisiske ”Extincao Em Massa# klart anbefalelsesværdige.

Tracklist:

1. The Will to Potency
2. Blood Of Lions
3. The Great Execution
4. Descending Abomination
5. The Extremist
6. The Sword Of Orion
7. Violentia Gladiatore
8. Rise And Confront
9. Extincao Em Massa
10. Shadows Of Betrayal
 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Krisiun
  • Album titel: The Great Execution
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Pladeselskab: Century Media Records
  • Samarbejdspartner: EMI
  • Genre: Death Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.