fbpx

The Wounded Kings - Consolamentum

The Wounded Kings - Consolamentum

Jeg er kun stødt på The Wounded Kings en enkelt gang tidligere, det var i forbindelse med albummet ”The Shadow Over Atlantis” fra 2010, og det var ikke nogen imponerende oplevelse. Det må bandets mastermind Steve Mills også have følt, for efterfølgende fyrede han bandet på gråt papir. Med ny besætning blev der udsendt et album året efter, og siden er der kun skiftet ud på posten som bassist – det tager jeg som et positivt tegn.

Det positive holder ved når musikken starter, for i løbet af de 13 minutter, som åbningsnummeret ”Gnosis” varer, præsenteres lytteren for nogle af Doom Metallens bedste sider: Der er naturligvis meget tunge rytmer, så nummeret langsomt og majestætisk bevæger sig fremad. Det er overvældende og ikke specielt varieret, men det lykkes at opretholde en naturlig spænding ved at lade guitarerne indhylle sangerinden Sharie Neylands skarpe stemme i noget der minder om tyk røg, og på den måde fastholde en mørk stemning.

Efterfølgende illustreres genrens indbyggede problemer med at fastholde spænding, fremdrift og stemning uden at det bliver kedeligt. Her kniber det for englænderne at få det hele til at gå op på én gang, så der hele tiden er et af elementerne, som ikke rammes perfekt. Derfor har ”Consolamentum” lidt svært ved at overbevise, og efter åbningsnummeret kæmper albummet mod monotoni; en kamp som kun lige akkurat vindes.

Tracklist:
1. Gnosis
2. Lost Bride
3. Elige Magistrum
4. Consolamentum
5. Space Conqueror
6. The Silence
7. Sacrifice
Samlet spilletid: 47:52

Yderligere information

  • Band/Kunstner: The Wounded Kings
  • Album titel: Consolamentum
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Pladeselskab: Candlelight Records
  • Samarbejdspartner: Plastic Head Music Distribution
  • Genre: Doom Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.