fbpx

The Vintage Caravan - Arrival Fremhævet

The Vintage Caravan - Arrival

Islandske The Vintage Caravan er det store metallabel Nuclear Blast’s seneste satsning indenfor den retro-heavy rockede gren af deres rooster, der blandt andet også tæller efterhånden rimeligt anerkendte bands som Kadavar og Blues Pills. Med andre ord er The Vintage Caravan kommet i fint selskab, og derfor var det selvfølgeligt spændende for undertegnet at skulle anmelde deres debutplade ‘Arrival’.

‘Arrival’ er på mange måder et spændende album, og The Vintage Caravan lyder som en gedigen blanding af The Sword, Clutch, og Kyuss. Der trækkes på alt det bedste disse bands har at byde på, men alligevel har The Vintage Caravan sin helt egen lyd. Mest karakteristik er nok, at bassen og rytmeguitaren nærmest konsekvent følger hinanden pladen igennem, hvilket skaber en bombastisk atmosfære på alle numrene, der grundet deres temposkift og progressive tendenser skaber et interessant lydbillede, hvor der stort set hele tiden er noget i bevægelse. Første skæring ‘Last Day of Light’ er et af skivens stærkeste numre og et godt eksempel her på. Der er ingen tvivl om at medlemmerne af The Vintage Caravan er dygtige og ambitiøse sangskrivere, og når de groover, så groover de rigtig godt. Derudover er albummet plasteret til med langstrakte og gennemtænkte guitarsoli, og det gør bestemt ikke noget fra undertegnedes perspektiv.
Ind i mellem er der dog nogle numre hvor The Vintage Caravan lidt unødigt søger mod en stadionpræget lyd, hvilket slet ikke behøves, da deres musik i forvejen er meget bombastisk, og det virker lidt malplaceret på et nummer som ‘Babylon’ med sit Bon Jovi-agtigt omkvæde, eller på den unødigt poppede ‘Shaken Beliefs’. Derudover er det svageste led i en ellers meget stærk musisk kæde nok vokalen, der som sådan er teknisk udmærket. Den er blot lidt kedelig, og jeg savner lidt mere variation i registret og at vokalen tør lidt mere. Det bliver på en måde lidt for sikkert, hvilket blandt andet kan mærkes på nummrene ‘Eclipsed’ og ‘Crazy Horses’.

Alt i alt har The Vintage Caravan dog begået en fin debut med ‘Arrival’ og der er en del gode skæringer på pladen, bl.a. førnævnte ‘Last Day of Light’, den shuffle-agtige ‘Sandwalker’, den proggede ‘Carousel’ og afslutningsnummeret ‘Winter Queen’. Der er helt tydeligt et stort potentiale i The Vintage Caravan, og det skal nok blive spændende at høre, hvordan de videre udvikler sig.

Trackliste:
1. Last Day Of Light
2. Monolith
3. Babylon
4. Eclipsed
5. Shaken Beliefs
6. Crazy Horses
7. Sandwalker
8. Innerverse
9. Carousel
10. Winter Queen
Samlet Spilletid: 55. min.

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.