fbpx

The Heretic Order - Evil Rising

The Heretic Order - Evil Rising

The Heretic Order er fra England, hvor de fire medlemmer fandt sammen om projektet i 2014. Bandet har fra starten satset på det teatralske med make-up og underholdende navne som Lord Ragnar, Rotted Skull, Count LaVey og Doctor Pain for at understrege teksternes indhold af horror og antireligiøse emner. Debutalbummet ” All Hail The Order” udkom i 2015, og følges nu op af ”Evil Rising”.

I pressematerialet beskrives stilen som Okkult/Klassisk Metal, og hvad det betyder, står hurtigt klart: Det okkulte henviser til tekster med religiøse referencer, hvor satan nævnes, mens musikken er så klassisk som den kan være: Traditionel Heavy Metal som den lød i sine unge dage. Især på guitarfronten giver det pluspoint, for numrene har generelt ret stærke riffs med fin tyngde og drive. Hertil bidrager Lord Ragnar med en vokal, som egentlig er udmærket, men som har en egenart: Ret ofte vrænger han fuldemandsagtigt, og sluger ordene – det er anderledes, men ikke fedt.

Blandingen af Heavy Metal, teatralsk optræden og sataniske tekster minder om Mercyful Fate, men her holder enhver lighed op: Hvor King Diamond & Co. stod for nyskabende og fængende musik leveret på en overbevisende måde, placerer englænderne sig på alle punkter et par niveauer lavere; guitararbejdet er generelt udmærket, men som helhed er ”Evil Rising” en lidt fesen affære, som jeg hurtigt glemmer.

Tracklist:
1. Prelude
2. Evil Rising
3. Unholy War
4. Hate Is Born
5. Omens
6. Mortification Of The Flesh
7. Under The Cross Of Pain
8. Straight Down (To Hell)
9. The Mask
10. The Forest Of The Impaled
11. The Scourge Of God
12. Visions
Samlet spilletid: 53:39

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.