fbpx

The Ghost Inside - Dear Youth

The Ghost Inside - Dear Youth

Det amerikanske hardcore band The Ghost Inside har efterhånden huseret i ti år. De seneste 6 år har bandet udviklet sig ganske positivt, hvilket også har kunnet høres af de seneste par udgivelser. For undertegnede toppet af 2012 udgivelse Get What You Give. Nu er det så tid til endnu mere bøllebank og råbe-kor. The Ghost Inside er tilbage, og det i form af udgivelsen Dear Youth.

The Ghost Inside brager løs på vanlig vis på denne 11 nummer lange udgivelse. Der startes grundigt ud med ”Avalanche”, hvor bandet endnu gang krydrer deres hardcore sound med et melodisk omkvæd, som tidligere hørt. Det samme gør ”Move On” og ”Out Of Controle” og, og, og. Allerede her danner der sig et tydeligt mønster. The Ghost Inside komponerer ganske fint af sted, men varierer sjældent. Samtlige numre på første halvdel af Dear Youth lyder som hinanden. Vi starter ud med lidt true uptempo hardcore bøllebank, får et molodisk vers osv. Nuvel, det er ikke skidt, men den manglende diversitet er slående. Vi skal helt frem til albummets 8. skæring før vi for alvor hopper ud af den lidt kedelige rille. På ”Wide Eyed” bliver der leget lidt med vokalen, samtidig med at vi slipper for det evindelige melodiske mandekor, der har en alt for stor plads på The Ghost Insides plader. ”My Endnote” følger godt trop, og er måske et af de mest interessante numre på skiven. 

Trods ovenstående må det understreges, at Dear Youth absolut ikke er et dårligt album. Personligt er det bare trættende at høre, at den samme opskrift bliver genbrugt så kraftigt nummer efter nummer. Det er på tide The Ghost Inside ser indad og udvikler deres musik. De kunne passende starte med lead-vokalen. Vigil kunne virkelig godt bruge lidt mere dybde og udvikling. Det er generelt de samme toner der bliver brugt gennem hele pladen, og det bliver altså en smule ensidigt at høre på. Heldigvis bærer bandet hardcore fanen højt, og trods gentagelser og manglende udvikling, leverer The Ghost Inside en ganske fin plade. Der er dog et stykke vej til toppen af såvel hardcoreligaen som karakterskalaen. 4 ud af 6.

Og så skal The Ghost Inside få deres egne ideer til albumcovers og ikke bare stjæle løs (The Dillinger Escape Plan – One Of Us Is The Killer).

 

Tracklist:
1.Avalanche
2.Move Me
3.Out Of Controle
4.With the Wolves
5.Mercy
6.Phoenix Flame
7.Dear Youth (Day 52)
8.Wide Eyed
9.My Endnote
10.The Other Half
11.Blank Pages

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: The Ghost Inside
  • Album titel: Dear Youth
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Pladeselskab: Epitaph Records
  • Samarbejdspartner: Playground Music
  • Genre: Hardcore

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.