fbpx

The Doomsayer – Fire Everywhere

The Doomsayer – Fire Everywhere

The Doomsayer er ikke umiddelbart et band, der er mig bekendt – og så alligevel. Italienske The Doomsayer er nemlig født ud af stumperne af hedengangne Stigma. Således opdateret. Genremæssigt er der tale om en gang moderne hardcore med elementer af Metalcore, i modsætning til Stigma, der spillede horror inspireret deathcore. Bandet er ganske velspillende og leverer massere af fede riffs og lækre kompositioner. Fire Everywhere er første skud fra den italienske kvartet men forhåbentlig ikke det sidste. Niveauet er ganske højt, og langt hen ad vejen er der tale om en ganske fin udgivelse. 

Fire Everywhere starter ellers lidt småkedeligt ud, med en klassisk røvkedelig og uinteressant intro. Med 8 numre på en udgivelse skal det ene altså ikke være en 1:50 lang ørkenvandring af en intro. Det er røv og nøgler! Men herefter går det heldigvis hårdt og stærkt fremad. ”15.05.11” byder på klassisk bølle hardcore prydet med rigelig metalcore elementer. Vokalarbejdet står ganske stærkt, selvom den rene vokal er hørt bedre. ”I Am History” følger godt op og leverer igen bøllebank på alle fronter. Herefter går det igen i stykker for The Doomsayer. ”Revolt.” er en 49 sekunders ”langt” intronummer til det efterfølgende titelnummer. Så vi arbejder reelt med en udgivelse på 6 numre – og Fire Everywhere er altså et fuldlængde album! Til gengæld rådes der bod på unoderne med den efterfølgende ”Echoes”, der er et pisse fedt nummer. Her nærmer The Doomsayer sig i højere grad en post sound og bands som ”Devil Sould His Soul”. Nummeret er absolut et af de bedste på skiven. Med ”The Eternal Self” er vi tilbage på bedste hardcore vis, mens ”Diamonds” lukker og slukker med manér. 

Fire Everywhere er en fed udgivelse med en række gode numre. Men 6 numre på en fuldlængde udgivelse er sgu ikke godt nok. Kvaliteten er høj, men kvantiteten elendig. Derfor falder den samlede bedømmelse også en smule og ender på 4,5 ud af 6. Det kan klart anbefales at give bandet et lyt. Især hvis man er til grupper som The Ghost Inside og lignende.

Tracklist:

1.Tides
2.15.05.11
3.I Am History
4.Revolt.
5.Fire. Everuwhere.
6.Echoes
7.The Eternal Self
8.Diamonds

 

THE DOOMSAYER - "Diamonds"

Yderligere information

  • Band/Kunstner: The Doomsayer
  • Album titel: Fire Everywhere
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Pladeselskab: Candlelight Records
  • Samarbejdspartner: Candlelight Records
  • Genre: Hardcore, Metalcore

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.