fbpx

The Amenta - Flesh is Heir

The Amenta - Flesh is Heir

The Amenta er fra Australien. Tidligere har Haley-brødrene fra gudebandet Psycroptic optrådt som livemusikere i bandet. “Flesh is Heir” er deres 3. fuldlængde - den første i fem år, og bandet er nu for alvor klar til at overtage verdensherredømmet. I hvert fald hvis det står til pladeselskabet. De mener nemlig, at The Amenta er et af de bedste bud på et originalt death metal band. I min optik er ordet ”originalt” farligt at bruge, så den dismisser jeg. Jeg vil dog give pladeselskabet lidt ret og sige, at The Amenta skiller sig en anelse ud fra mængden. Deres death metal er uhyggeligt klinisk spillet og produceret. Lydbilledet er koldt og frastødende, og skiven indeholder et par interludes i form af nogle samplede/maskinelt spillede lydbidder. Måske betegnelsen ”industrial death metal” ikke er helt forkert? Desværre går der lidt for meget Fear Factory-tendenser i den via nogle stacatto-agtige maskingeværssalutter i et par af numrene, og så er det der med at skille sig ud ligesom en saga blot. Så er vi derimod ovre i kopiering.

”Flesh is Heir” indeholder 11 skæringer på tre kvarter. Der er et par rigtig fede, nærmest black metal-agtige numre på, med rigtig god fræs på guitaren og et isnende koldt lydbillede. Andre af numrene indeholder en masse groove og catchiness, og jeg kan nærmest se folk hoppe og moshe til disse numre, i en livesituation. Til sidst er en del af numrene nærmest melodød, som kun Gøteborg kan lave det. Fælles for numrene er dog, at de er usvigeligt sikkert spillet, og at de nærmest emmer af spillemæssigt overskud.

Alt det ovenstående tyder jo så på, at jeg må være vild med The Amenta? Narj, ikke rigtigt, for jeg synes, at ”Flesh is Heir” er lidt af en rodebutik. Det er som om, de prøver at favne bredt og ramme mange af de ”hungrende” metalfans. Det virker ikke rigtig på mig – hvis alt skulle være i tråd med hinanden på skiven, så så jeg gerne, at de kunne holde sig til det kolde og golde udtryk som de fedeste af numrene på ”Flesh is Heir” gør. Det rigtig fede cover lover noget, som bandet kun til dels kan holde.

Ingen tvivl om at The Amenta er dygtige, men de bryder altså ikke for alvor igennem i min bog.

 

Tracklist:

01: Flesh is Heir

02: Ego Ergo Sum

03: Teeth

04: A Womb Tone

05: Obliterate’s Prayer

06: Sewer

07: The Argument

08: Cell

09: Disintegrate

10: A Palimpsest

11: Tabula Rasa

 

Samlet spilletid: 45:35 

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: The Amenta
  • Album titel: Flesh is Heir
  • Karakter: Karakter: 3.5
  • Pladeselskab: Listenable Records
  • Samarbejdspartner: Listenable Records
  • Genre: Death Metal, Industrial Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.