fbpx

Thalamus - Hiding From Daylight

Thalamus - Hiding From Daylight

Selv om de har eksisteret i ti år, og med ”Hiding From Daylight” nu udsender deres fjerde album, er jeg ikke tidligere stødt på svenske Thalamus. På billeder ser medlemmerne ud til at være modne herrer, og det underbygges af deres musikalske præferencer.

Thalamus spiller nemlig Hardrock som den lød i sin ungdom tilbage i 70’erne, så albummet byder på 40 minutters retrostemning. Det hele anføres af Kjell Bergendahl rene og kraftfulde vokal, som passer perfekt til stilen. Det samme gør Joakhim Åslund, når han fyrer op for sit Hammond orgel – det forstærker albummets old school stil.

Selv om stilen er Hardrock, er den ikke særlig Hard målt efter nutidens målestok, og selv om guitarerne i f.eks. ”Don’t leave me behind” er ret insisterende, så overskygges de alligevel af både vokal og orgel. Den lidt hårdere tilgang til tingene genfindes både i ”Absolution” og ”Down in a hole”, mens titelnummeret lyder ret meget i retning af Blue Öyster Cult. At de også magter det mere følelsesprægede, viser Thalamus i ”Someday”, som er Bluesrock i lavt tempo, og på den måde får svenskerne demonstreret en fin udnyttelse af bredden indenfor genren.

Når det kommer til bedømmelse af ”Hiding From Daylight”, så er det ord som solidt og gennemført, der dukker op hos mig. Albummet er samlet set udmærket, men det er især Bergendahls vokal, det løfter udgivelsen det sidste hak.

Tracklist:
1.Time
2.The painter
3.Don’t leave me behind
4.Someday
5.Hiding from daylight
6.Absolution
7.Down in a hole
8.Vertigo
Samlet spilletid: 41:30

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Thalamus
  • Album titel: Hiding From Daylight
  • Karakter: Karakter: 3.5
  • Pladeselskab: Vicisolum Productions
  • Samarbejdspartner: Vicisolum Productions
  • Genre: Hard Rock, Old School

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.