fbpx

Taake - Stridens Hus

Taake - Stridens Hus

Det er en imponerende kontinuitet, Taake lægger for dagen; siden debutpladen ”Nattestid ser porten vid” udkom i 1999 har det været lige så sikkert som årstidernes skiften, at der hvert 3. år er kommet et nyt udspil fra det norske enmandsband.

I hvor høj grad han denne gang har fået hjælp i studiet, som det skete på ” Noregs vaapen” fra 2011, har jeg ikke helt kunnet klarlægge – det er også lige meget, for der er ingen tvivl om, at Taake er tilbage i topform – studiemusikere eller ej. Stilen kan man heller ikke bruge lang tid på at diskutere, for Taake leverer Black Metal af den klassiske slags. Det udmønter sig i et lydbillede, hvor guitarerne skaber en næsten massiv mur af lyd, så man er nødt til at koncentrere sig om indholdet; som baggrundsmusik er ”Stridens Hus” alt for kompakt og påtrængende.

Til gengæld bliver der suppleret med nogle spændende elementer, når man lytter efter. Som f.eks. den enkle men uhyre fængslende guitarmelodi i ”En Sang til Sand om Ildebrann”. Eller slagtøjseffekterne i slutnummeret, der giver ekstra fremdrift. Ikke fordi det er en mangelvare, for albummet er virkelig aggressivt fra start til slut. Og selv om det ikke tilfører genren nye facetter, er det et gennemført eksempel på, hvordan klassisk Black Metal skal lyde.

Tracklist:
1. Gamle Norig
2. Orm
3. Det Fins en Prins
4. Stank
5. En Sang til Sand om Ildebrann
6. Kongsgaard Bestaar
7. Vinger
Samlet spilletid: 43:27

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Taake
  • Album titel: Stridens Hus
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Pladeselskab: Karisma Records
  • Samarbejdspartner: Karisma Records
  • Genre: Black Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.