fbpx

Suffocation - ...Of The Dark Light Fremhævet

Suffocation - ...Of The Dark Light

De fire år der er gået siden New York veteranerne udsendte ”Pinnacle of Bedlam” er blevet brugt på turneer, arbejde på nyt materiale og indlemmelse af to nye musikere i flokken - Eric Morotti på trommer og Charlie Errigo på guitar.

De har nu ikke haft ret meget indflydelse på musikken, for som vanligt er guitaristen Terrance Hobbs hovedmanden her. Det har resulteret i samme slags teknisk betonede Dødsmetal, som Suffocation har leveret i mange år, men lidt usædvanligt for en Death Metal skive er det produktionen, der først fanger min opmærksomhed. Her har produceren Joe Cincotta virkelig ramt plet: Han har ikke blot skabt et gennemsigtigt lydbillede, hvor alle instrumenter går rent igennem, men også udstyret hvert enkelt af dem med en virkelig lækker lyd. Uanset om det er guitar, bas, trommer eller Frank Mullen growlende vokal, så lyder det hele som det skal. Det er bestemt ingen selvfølge, men lader i dette tilfælde musikken komme til sin ret. Havde lyden været mindre fokuseret, havde det været let at rubricere albummet som standard hyldevare, give det en middel karakter og komme videre. I stedet bliver jeg nu trukket ind i begivenhederne og kan anerkende det høje tekniske niveau, amerikanerne bevæger sig på. Der spilles uhyre tight, men musikken kræver noget af lytteren, for der er fokus på kernen i Death Metal – det melodiske og andet, som gør tingene imødekommende, er holdt på et absolut minimum.

Albummet slutter af med en genindspilning af ”Epitaph Of The Credulous”, som originalt var på bandets andet album ”Breeding The Spawn” fra 1993. Nummeret passer perfekt ind i rækken af nye numre, hvilket viser, at Suffocation ikke har ændret deres grundkoncept, men bare forfinet det til noget nær perfektion over tid.

Tracklist:
1. Clarity Through Deprivation
2. The Warmth Within The Dark
3. Your Last Breaths
4. Return To The Abyss
5. The Violation
6. Of The Dark Light
7. Some Things Should Be Left Alone
8. Caught Between Two Worlds
9. Epitaph Of The Credulous
Samlet spilletid: 36:17

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.