fbpx

Stratovarius - Nemesis

Stratovarius - Nemesis

Stratovarius er tæt på at kunne se tilbage på en 30-årig karriere, og har været stærkt medvirkende til at Finland står stærkt inden for den melodiske gren af Metal. Det skyldes ikke mindst en lang række albums, hvor ”Nemesis” er nummer 14.

Som det næsten er blevet standard for Finlands bidrag til genren, mødes lytteren af en uhyre strømlinet produktion, hvor guitarer og trommer er behørigt nedtonet til fordel for vokal og keyboards. Det betyder, at selv om musikken rent teknisk er Metal, så optræder den i sin allerletteste og mest ufarlige udgave. Det gør ”Nemesis” til en skive man roligt kan smide på til familiesammenkomster, hverken Bedste eller tante Anna bliver bange for indholdet. På plussiden tæller her, at finnerne har kreeret nogle virkelig flotte omkvæd, der gør ”Halcyon Days” og ”Dragons” til ørehængere såvel som oplagte bud på fællessang.

Medaljens bagside er den totale mangel på bid, for i lange perioder skal man lytte ekstra godt efter for at finde egentlig Metal i musikken, og flere steder kommer vi uhyggelig tæt på det niveau, man støder på ved melodi grand prix! Bedre bliver det ikke af, at Stratovarius insisterer på at holde spilletiden over en time – hvorfor dog det? Bare fordi man har numre til mere end en times spilletid, betyder det ikke, at man nødvendigvis skal klemme det hele ind på albummet – her ville en gang round-up have gjort underværker.

Når jeg trods de negative ord smider 2 stjerner efter albummet, skyldes det primært den store grad af professionalisme, der trods alt høres – skulle jeg bedømme underholdningsværdien alene, skulle karakteren halveres.

Tracklist:
1. Abandon
2. Unbreakable
3. Stand My Ground
4. Halcyon Days
5. Fantasy
6. Out Of The Fog
7. Castles In The Air
8. Dragons
9. One Must Fall
10. If The Story Is Over
11. Nemesis
Samlet spilletid: 65:54

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.