fbpx

Spock's Beard - Brief Nocturnes And Dreamless Sleep Fremhævet

Spock's Beard - Brief Nocturnes And Dreamless Sleep

Jeg har altid opfattet Progressiv Rock som en fascinerende genre; musik med udfordrende rytmer og ditto melodier fremført af knalddygtige musikere er altid spændende, især hvis den kombineres med riffs, der rykker.

Spock's Beard har altid været blandt de sikre kort, når det gælder om at levere ovenstående, og dette udspil er ingen undtagelse: Masser af forskellige elementer indgår i albummet, som i vanlig stil veksler i sit udtryk, og hvor det vokale afløses af længere instrumentale passager. Det hele er super professionelt fremført og med en fremragende produktion, hvor alle instrumenter sidder lige i skabet. Alle brikker i puslespillet udgør i alt 7 numre, som til sammen varer en lille time, hvor der også er plads til lækre enkeltmandspræstationer.

Men der er en alvorlig mangel på ”Brief Nocturnes And Dreamless Sleep”, for selv om det håndværksmæssige er i orden, mangler jeg overraskelser – det hele bliver forudsigeligt, og jeg sidder med en snigende fornemmelse af rutinekørsel og manglende inspiration. Derfor er de instrumentale passager ofte for lange, og får karakter af tomgang. Det forstærkes af, at de enkelte instrumenter lyder som taget direkte fra bands som Transatlantic, Dream Theater og Flower Kings – især synthesizerne markerer sig negativt her.

Alt i alt kan dette udspil ikke rigtigt markere sig; det lever op til hverken Spock's Beards normale standard eller mine forventninger til et band i Prog-genrens top.

 

Tracklist:

1. Hiding Out

2. I Know Your Secret

3. A Treasure Abandoned 

4. Submerged

5. Afterthoughts

6. Something Very Strange

7. Waiting For Me

Samlet spilletid: 55:59

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.