fbpx

Sorcerer - In The Shadow Of The Inverted Cross

Sorcerer - In The Shadow Of The Inverted Cross

Sorcerer har en historie, der går tilbage til 1988, hvor den første udgave af bandet fandt sammen i Stockholm, og trods succes med både demoer og koncerter opløstes det i 1992. I 2010 blev det hele startet på ny, og efter intenst arbejde på nyt materiale er Sorcerer nu klar med deres første album.

Bandets stil bliver betegnet som Epic Doom, hvilket i praksis er en blanding af de stærke melodier man finder i traditionel Heavy- og Power Metal, og så Doom-genrens tungt markerede rytmer. De første bringer naturligt sangeren Anders Engberg i centrum; han synger med kraft og udtryk, som både gør numrene lette at gå til og interessante at bruge tid på.

Kombinationen af ren vokal og tunge rytmer gør det oplagt at sammenligne med landsmændene fra Candlemass. Her er Sorcerer generelt ikke helt så overvældende, der er skruet en tand eller to ned for voldsomheden. Det betyder ikke så meget for oplevelsen, for numrene mangler ikke tyngde som sådan; den bliver bare ikke banket helt så hårdt ud i ansigtet på lytteren. I stedet er det den nævnte kombination af melodi og kraft, der er det centrale hos Sorcerer, og så længe begge dele er til stede, kører det godt – rigtig godt, endda. Men der er også numre med nedtonet tyngde; den resulterende Power Metal er ikke helt så spændende. Alligevel må jeg give bandet thumbs up for denne debut, som viser at det var den rigtige beslutning at genstarte Sorcerer.

Tracklist:
1. The Dark Tower Of The Sorcerer
2. Sumerian Script
3. Lake Of The Lost Souls
4. Exorcise The Demon
5. In The Shadow Of The Inverted Cross
6. Prayers For A King
7. The Gates of Hell
8. Pagans Dance
Samlet spilletid: 54:00

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Sorcerer
  • Album titel: In The Shadow Of The Inverted Cross
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Pladeselskab: Metal Blade Records
  • Samarbejdspartner: Metal Blade Records
  • Genre: Metal, Doom

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.