fbpx

Solbrud - Vemod Fremhævet

Solbrud - Vemod

Med det selvbetitlede debutalbum fra 2012 og efterfølgeren ”Jærtegn” fra 2014 har københavnske Solbrud markeret sig som et meget stærkt kort på den danske Black Metal scene. Nu udsender bandet sin tredje fuldlængde, som blot hedder ”Vemod”.

Hermed fastholder Solbrud de korte titler, ligesom alle tekster igen er på dansk. Det er ikke det eneste gennemgående træk hos bandet, for også musikalsk holder de fast ved den stil, der har bragt dem stor anerkendelse: Alle instrumenter gør fælles front og skaber sammen en truende mur af Metal, som roligt bevæger fremad. Hos andre ender den strategi ofte lukket og ensformig, men ved udstrakt brug af tremoloanslag på guitarerne tilfører Solbrud melodi, og gør tingene levende. Oveni kommer så vokalen, der med sin skrigende og hvæsende facon skærer igennem musikken som en rødglødende kniv gennem smør.

Allerbedst fungerer opskriften i nummeret ”Forfald”, som gennemstrømmes af virkelig flotte temaer, og hvor den gennemgående melodi på kirkeorgel til slut står helt alene – det er virkelig smukt og med så gribende stemninger, at gåsehuden er sikret ved hver gennemlytning. Nummeret er Sort Metal af virkelig høj klasse, det er stærkt komponeret og det absolut bedste, jeg endnu har hørt fra Solbrud. Hvis du i dit liv kun skal høre ét Solbrudnummer, skal det være dét!

De øvrige skæringer holder desværre ikke samme niveau; selv om de ligger på et udmærket level, er de alligevel ret ens langt hen ad vejen, og det er begrænset hvor meget nyt, der bydes på. Det betyder ikke, at ”Vemod” ikke er et stærkt album, for det er det – Solbrud skal bare passe på ikke at presse sig selv op i et hjørne, hvorfra de får svært ved at skabe nye ting.

Tracklist:
1. Det Sidste Lys
2. Forfald
3. Menneskeværk
4. Besat Af Mørke
Samlet spilletid: 50:23

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Solbrud
  • Album titel: Vemod
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Pladeselskab: Indisciplinarian
  • Samarbejdspartner: Indisciplinarian
  • Genre: Black Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.