fbpx

Slipknot - .5: The Gray Chapter Fremhævet

Slipknot - .5: The Gray Chapter

Slipknot er lidt af en institution for sig selv. Tidligere pionerer, nu tenderende til mainstream, har Des Moins drengene redet på metalmarkerne siden 1995. Naturligt med diverse op og nedture, herunder, Paul Grays død og Joey Jordisons afsked med bandet i 2013. Der skal da heldigvis mere til at stoppe den 7-hovede hydra og derfor er vi fremme ved 2014-udgivelsen .5 The Gray Chapter.

Om end der har været nogle naturlige udskiftninger i bandet, har det ikke ændret synderligt på Slipknots sound. Efter et tre minutters insisterende og småligegyldigt intronummer, brager ”Sacastrophe” igennem. En voldsom sag, der sender tankerne hen mod materialet på Vol. 3: The Subliminal Verses. En glimrende start hvor Slipknot spiller på alle de rigtige tangenter. ”AOV” følger pænt trop og starter dejligt tungt og aggressivt ud. Midtvejs slår Corey over i skønsang og skaber en fin pendant til den tunge uptempo trommegang. To gode numre, der på hver sin vis viser Slipknot fra den bedste side. Singlen ”The Devil In I” følger godt trop. Igen et ganske fedt nummer, om end mere jævnt og forudsigeligt end de forrige. Mens ”Killpop” har sin helt egen, noget alternative charme, er ”Skeptic” til gengæld et røvligegyldigt og ensidigt nummer. Her er trykket så hårdt på genbrugsknappen, at det nærmest gør ondt i ørerne. At det samtidig er kedeligt gør det ikke bedre. ”Lech” er ikke meget bedre, men dog bedre end post-hymnen ”Goodbye”. Der skal ikke læses meget mellem linjerne for at fange, hvad nummeret omhandler – det er bare en kedelig hymne.

Herefter går det lidt op og ned uden for alvor rigtig at blive farligt. ”Nomadic” falder ligeledes i "ligegyldig og kedelig"-kategorien. Det bliver først sjovt igen på ”Custer”, som har lidt af den her vanvidsfølelse der prægede bandet, dengang de var et frisk pust. ”The Negative One”, puster yderligere lidt liv i festen og sørger for at Slipknot, med .5: The gray Chapter, ender på et hæderligt niveau.

Slipknots 5. opus er lidt af en rutchetur – på godt og ondt. Det er specielt det varierende niveau af nerve, der rammer lytteren. Nogle numre er virkelig fede, mens andre er utroligt trivielle. Bandet mangler simpelthen opfindsomhed og ikke mindst det vandvid, der gjorde Slipknot interessant back in the days. I stedet for at man aldrig ved hvor man har hydraen, må man nu affinde sig med det tilnærmelsesvist forudsigelige. 4,5 ud af 6.

Tracklist:
1.XIX
2.Sacastrophe
3.AOV
4.The Devil In I
5.Killpop
6.Skeptic
7.Lech
8.Goodbye
9.Normadic
10.The One That Kills The Least
11.Custer
12.Be Prepared For Hell
13.The Negative One
14.If Rain Is What You Want

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Slipknot
  • Album titel: .5: The Gray Chapter
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Pladeselskab: Roadrunner Records
  • Samarbejdspartner: Warner Music
  • Genre: Heavy Metal, Metal, Nu Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.