fbpx

Skunk Anansie - An Acoustic Skunk Anansie Live in London

Skunk Anansie - An Acoustic Skunk Anansie Live in London

Den i-hånden-havende live-cd med Skunk Anansie byder på mere end afdæmpet akustisk indie rock spillet foran et begejstret publikum i hvad der minder om en teatersal. Den byder også på et sandt hjertevarmende trip down memory lane, hvor mange følelser, erindringer og situationer genopstår i hovedet til tonerne af vores tids ungdomsoprør. Sandt at sige er det, at Skunk Anansie var en rimelig del af soundtracket til mine unge dage. Ikke på fanboi-stadiet, men jeg har deres skiver og har lyttet til dem (mest ”Stoosh”) en del gange.

Jeg stoppede med at høre Skunk Anansie, da den ekstreme del af metallen tog over, men allerede et minut inde i første skæring gik det op for mig, at jeg rent faktisk havde savnet dem. Skins på én gang varme og følsomme, men også vrede og til tider hysteriske vokal og den lettere funky bas fra Cas.  

Liveshowet er indspillet med max fokus på vokalen, der går krystalklart igennem. De andre instrumenter er også meget hørbare, men vokalen har lige 20 % mere pondus end resten af lydbilledet. Kigger man på sangene, bliver der for alvor leflet for publikum, når der spilles hits som ”Weak”, ”Twisted”, ”Charlie Big Potato”, ”Infidelity” og åbningsnummeret ”Brazen”, der til stadighed er en af de smukkeste sange fra de engelske indierockere. Der hvor jeg som lytter kan sidde og mangle noget, er i aggression, den føromtalte vrede og lidt mere volumen. Det er svært at lave til et akustisk show, hvor ideen er, at sangene jo skal klædes af, og leve på de gode melodier og deres, forhåbentlige, velskrevenhed. Jovist, er sangene velskrevne, men en stor del af dem falder lidt i værdi, når de ikke præsenteres som den støvle i fjæset, Skin kan give til en liveoptræden. Derfor har denne koncert en lidt ambivalent effekt på mig – jeg synes det er fedt at (gen)høre sangene. Nogle af dem i ny indpakning. Men det er lidt tyndt og pauvert til tider, og man håber at guitaristen lige ville træde på distortion-pedalen, og at trommeslageren ville skifte blomsterpindene ud med et par rigtige stikker. Men det sker desværre ikke, og der er min bedømmelse af ”An Acoustic Skunk Anansie Live in London” noget mere lunken, end hvis outputtet havde været et andet, end en hyggeaften med en radmager sort lesbisk tornado bakket op af et spillemandsorkester.   

Tracklist:

01: Brazen (Weep)
02: Because of You
03: Infidelity (Only You)
04: I Hope You Get to Meet Your Hero
05: Charity
06: 100 Ways to Be a Good Girl
07: I Believed in You
08: Secretly
09: You Saved Me
10: I Will Break You
11: God Loves Only You
12: You DO Something To Me
13: Weak
14: My Ugly Boy
15: Squander
16: Hedonism (Just Because You Feel Good)
17: Twisted (Everyday Hurts)

18: Charlie Big Potato

Total Spilletid: 77:30 Minutter

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Skunk Anansie
  • Album titel: An Acoustic Skunk Anansie Live in London
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Pladeselskab: Ear Music
  • Samarbejdspartner: Playground Music
  • Genre: Indie Rock, Akustisk

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.