fbpx

Situationsfornærmelse - En Hurtig Omgang Dansk

Situationsfornærmelse - En Hurtig Omgang Dansk

Jeg læste engang en artikel om Punk med overskriften PUNK ER CHOK! - Et statement der var rigtigt i genrens tidlige år, men siden er Punk blevet mainstream, og når der endelig markeres, er det oftest alvorlige politiske temaer, der tages op.

Grunden til, at jeg nævner dette, er en EP fra det aarhusianske band Situationsfornærmelse (herligt navn!), som med frisk Punk og eksplicitte tekster nok skal få en eller anden til at spærre øjnene op. Deres tekstunivers handler om sex i forskellige afskygninger; et tema der i musikverdenen ofte ender i plat mandehørm. Det undgår Situationsfornærmelse behændigt ved at have en kvindelig vokalist, men Andrea Uglebjerg lægger ikke en dæmper på udmeldingerne: Strofer som ”Send mig et dickpick og vis den er fed” og ”Jeg vil lappes af en cykelsmed, en der ved hvor hullet sidder” taler for sig selv, og den slags provokationer er der mange af i EP’ens syv numre - En anderledes rå fortolkning af girl power.

Endnu vigtigere end teksterne er den ledsagende musik, og her scorer aarhusianerne mange point med deres velspillede og varierede Punk, der med sit tempo og sin energi rammer stilen virkelig flot.

”En Hurtig Omgang Dansk” er en EP, som overrasker med sin friskhed og selvironi, men samtidig er fandenivoldsk og provokerende rå som Punk skal være. Det kører virkelig godt, og jeg er imponeret over det niveau, de fire medlemmer arbejder på efter kun godt et års eksistens som band – det lover rigtig godt for Situationsfornærmelses fremtid.

Tracklist:
1. Og Så Sagde Vi, Det Var Det
2. Grethes Hits_2
3. Camp Skrald Mig
4. Kaff' Eller Knep
5. Carpe Diem Min Røv
6. Lasses Mor
7. Miss Peggy
Samlet spilletid: 15:47

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Situationsfornærmelse
  • Album titel: En Hurtig Omgang Dansk
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Pladeselskab: Self Release
  • Samarbejdspartner: Situationsfornærmelse
  • Genre: Punk

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.